View Single Post
Eski 22-11-2016, 14:02   #430
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
https://www.youtube.com/watch?v=vVpEP_VmH3A

Agaclar.net Facebook sitesini takip edenlerin karsilasmis olabilecekleri bir video kanalinin linkini kopyaladim.Bitki videolarinin Turkce gerceklesmesini cok begensem de ve yapan kisinin samimiyetine inansamda ozellikle orkide videosu bolumundeki hatalari belirtmek istedim. Youtube kanali uzerinden sahsa ulasmayi tercih ediyordum ancak yorum kapatildigi ve olasi bir agaclar.net uyesi oldugunu dusundugumden buradan yazayim dedim.

1.Orkideler ekvatoral bitkiler degillerdir.Phalaenopsisten tutun endemik orkide turlerine kadar gerek Taiwan olsun,Cin olsun,Turkiye'de olsun gorulmekte. Turkiye'nin ve Cin'in ekvator kusaginda olmadigi ortada.Hindistan,Cin bizim bildigimiz orkidelerden ve oralarda ekvator bolgesi degil.Teyit etmek istedim yanlis bir bilgi vermemek icin.

https://www.msxlabs.org/forum/soru-c...gileridir.html

Orkide ne ekvatoral kusak bitkisidir ne de tropik bir bitkidir.Aksine cok cesitlilik gosteren dona dayanikli turleri bulunan bir gokkusagi skalasi gibidir.

2.Orkideler sadece serbest olan koklerden beslenmezler;Bahcemdeyiz'in dedigi serbest kokler aerial root olarak tabir edilen hava kokleridir. Bunun sebebi hava koklerinin havadaki oksijeni kullanmasidir.Saksi icinde kalan koklerde fotosentez yapar dolayisiyla Phalaenopsisler asla seffaf olmayan saksilara konulmamalidir (seramik saksi ornekleri mevcuttur ancak yine videoda oldugu gibi degildir sepet formundadir.Zaten dekorasyon disinda bitkiye zarar verecegi icin tercih edilmezler.) Koklerinin farkli olmasinin sebebi zaten birisinin hava digerinin hava alti koku olmasidir.Ikisinin ozellikleri farklidir.Ama seffaf saksi tekrar belirtiyorum secenek degil sarttir (katliam yapmak istemiyorsaniz)
3.Orkidelerin uzerine su spreylerseniz yaprak govde curumesine yol acabilirsiniz.Bunun yerine hava nemlendirici tercih edilmeli,ya da taban saksilara cakil tasi koyup platform yaparak cakil tasini sulamaktir (yani arada bir bosluk olacak)

6 dakikada verilen yanlislarin fazlaligi sebebiyle sizlerle paylasmak istedim.Ozellikle bilgi verirken gercekten bilginin dogrulugundan emin olmalisiniz.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön