View Single Post
Eski 21-11-2016, 20:15   #182
mkerol8965
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-03-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5
Özellikle sormak istediğim bir şey var. İsmail bey in solucanlarını besleme şeklini görünce ve bir kaç kişi ile konuşunca aklıma takıldı ister istemez. Bu solucan merakı yeni uyandı bende. 1000 tane ile başlangıç yaptım iki hafta önce, yavaş yavaş miktarı yükseltmek ve gübreyi de kendi ağaçlarım için kullanmak niyetindeyim. Ticari kısmı şimdilik düşünmüyorum yani. İzniniz olursa bir kaç şey sormak isterim. ( aslında ayrı konu başlığı altında açmak istedim ama sistem izin vermiyor. Açabilen birisi olursa bir çok kişiye faydası olur kanaatindeyim )
*** Zaman buldukça forumları ver üretici sitelerini araştırıyorum. Gayet fazla bilgi var. Nerdeyse bütün sitelerde ve forum konularında solucan mamasına ÇAY ARTIĞI koyma bilgisi var. Çay artığı organik atık sayılıyor ve mamaya 30/70 oranında öneriliyor. Başka ilavelerde olabiliyor tabii; hani meyvedir, sebzedir vs. Ama dikkatinizi çekmek istediğim özellikle ÇAY POSASI. Bu gün konuştuğum bu işte iyi birisi " çay posasının HİÇ BİR İŞE YARAMADIĞInı, insanların boşu boşuna çaydır, kahvedir uğraştığını söyledi. Sadece yarı fermente seperatör gübresinin bu iş için yeterli olduğunu organik madde ilavesi elbette yapılabileceğini ama çayın boşuna zaman kaybı olduğundan dem vurdu.
Şimdi diyeceksiniz ki " her yerde yazıyor, öneriliyor ", evet ama bu yazıların neredeyse tamamı " kopyala/yapıştır " tarzı yazılar ve neredeyse bir kaç yazıyı okuyunca tüm inetrneti okumuş gibi oluyorsunuz. Net ve anlamlı bir bilgi yok.
ACABA gerçekten denenmiş, sonuç alınmış uygulamalar ya da çalışmalar var mı bu tür atıklarla, posalarla ilgili ? Hani " posalı şu kadar sonuç alındı, gübrenin kalitesi şöyle iyi ya da posa koyduk meğer boşa gitti "tarzında yayınlar vs. Malumunuz o kadar uğraşıyoruz, topluyoruz falan, neden boşa uğraşalım.
*** Nacizane ikinci sorum ise cevizlerle ilgili. Ben özellikle ceviz ağaçlarımda kullanacağım üreteceğim gübreyi. Cevizdeki etkisi ile ilgili bilgisi olan var mıdır acaba.
Teşekkürlerimle...

mkerol8965 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön