• Bitki türü: Meyve
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Karpuz, Citrullus lanatus
• Tohum çeşit adı: Çanakkale Yerli Karpuz.
• Tohum kaç yıldır sizdedir: 3. yıl
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Çanakkale, Kazdağları(Güney) Rakım 470m
• Tohumun kökeni: Çanakkale. Aynı çeşitte karpuza tohumun geldiği yer olan Eceabad dışında Çanakkale merkez köylerinde ve Ezine’de de rastladım.
• Tohumun geldiği yer: Eceabat’lı bir arkadaştan
• Kullanılan gübreler: Keci gubresi
• Kullanılan ilaçlar: -
• Hasat yıl ve ayı: 2016 Ağustos-Eylül
• İzolasyon Mesafesi: Mümkün mertebe izole edilmiştir. Diğer çeşit karpuzlarla arada yaklaşık 50 m mesafe var.
• Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Orta-yuksek verimli; orta-gec donemde hasada gelen, agirligi genelde 3-4 kg dolaylarinda olan meyveler veren, iyi beslendiğinde 6-7 kg’ı bulabilen pembe etli, kalın kabuklu bir cesit. Tatarlı karpuzunda olduğu gibi bu karpuzda da pembe et ile kabuk arasındaki beyaz bölge yarı lezzetli.