View Single Post
Eski 21-11-2016, 15:55   #11
Kumdereli
Ağaçsever
 
Kumdereli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kumdereli Mesajı Göster

Bu arada amcamız, kullanacağınız Tankınızda ilaç kalıntısı olmaması gerekiyor deyince. anladımki özel bir şeyden bahsediyor. ''Çagrıştırdı!''
Antalya, Kekik , Kitin tabakası derken bu gözüme takılan, duyduğum isim ve terimler bana yıllar önce yazışılmış Şu başlığı hatırlattı. Bionem Mikrobiyal Gübre Hakkında
Burada Bionem ve Roa ateşli tartışmalara konu olmuş bir ürün. aynı isim ve terimler bu ürünler içinde kullanılmış. Ateş olmayan yerden Duman çıkmazmış. Fayda görenleri çok, Neyse.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bu arada dün akşam bu karışım konusunu ana hatlarıyla gözden geçirdim................ Bu arada önceki mesajınızda adını verdiğiniz ilaçların nasıl yapıldığını da anlamış olduk ancak benim bildiğim o ilaçların ilkinde kullanılan malzeme kaynamış kekik suyu değil, kekik yağı idi. Tabii bir de PF bakterisi meselesi vardı. PF bakterisini kazanda mı üretmişler bilmiyorum artık. Kekik suyunu 10 gün bekletirseniz bir takım bakteriler muhakkak ürer ama ne ürer Allah bilir

Şimdilik bu kadar.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Alper Mesajı Göster
Bionem Akdeniz Üniversitesi Prof.Dr.Oktay Yeğen İn buluşudur.%100 Türk Sermayeli kurulmuş olan firmamız tarafından üretilmektedir.Daha öncede bahsettiğim gibi Bulgaristan ve Almanyada da ruhsatlandırdık.Yurt dışına konsantre olarak gönderiyoruz.Ruhsatlarımızı internet sitemizde bulabilirsiniz.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bu karışım elbette o ürün değil. Alakası bile yok. O üründe kullanılan kekik yağı ve (şayet doğru ise) PF bakterisiydi. İçinde deterjan yoktu.

Sayın MeyveliTepe yag ve bakteri konusunda Ne demek istediğinizi anladım.
Bende tekrar tekrar izledim. Video nun 21:35 saniyesinde konuşmalar dikkatinizi çektimi. pro. dr. oktay yegen hocadan bahsediyor. onlar bıraktı. ben onlardan alıyordum, bulamayınca ögrendim kendim yaptım diyor. patentini isviçreye verdigini söylüyor.
Aynı kaynaktan Feyz aldıkları belli oldu


https://www.youtube.com/watch?v=G4d5yFkWS9E&t=731s

Alıntı:
Akdeniz Üniversitesi'nden emekli olan ve memleketi Antalya'nın Akseki ilçesinde bitki türleri üzerine araştırmalarda bulunan Prof. Dr. Oktay Yeğen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araştırmalarında yoğun olarak çalıştığı bitki türü kekiğin, Türkiye'de en fazla güneşli iklime sahip yüksek rakımlı ve taşlı Toros Dağları'nda yetiştiğini söyledi.

Kekikten elde edilen yağ ve diğer ürünlerin tarımsal üretim çalışmalarında bitki koruma ürünleri olarak değerlendirilebileceğini ispatladığını kaydeden Yeğen, şu bilgileri verdi:

"Ülkemizden yılda 12 bin ton kekik hasat edilip bunun yaklaşık 9 bin ihraç ediliyor. 3 bin ton kekik de yurt içinde tüketilmektedir. Dünyada yıllık 60-70 ton kekik yağı üretiliyor. Dünya kekik yağı ihtiyacının yüzde 10'u Türkiye'den çıkıyor. Türkiye kekik ihracatında dünyada ilk sıradadır. Dünyada yetişen yaklaşık 100 tür kekiğin 33 tür ve değişik varyeteleri Türkiye'dedir."

Antalya'nın Akseki, İbradı ilçelerinin coğrafi ve topografik kulları nedeniyle turizmden yeterince yararlanamadığını, buna karşın bu ilçelerin kekik yetiştiriciliğine müsait iklimiyle ön plana çıkabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Yeğen, kekikten elde edilen gelir ile bölgedeki istihdamın artması için kekik yağı işleyen bir fabrikanın kurulması gerektiğini dile getirdi.
Kaynak TÜRKİYE KEKİK ZENGİNİ -PROF.DR. OKTAY YEĞEN: -DÜNYADA YETİŞEN YAKLAŞIK 100 TÜR KEKİĞİN 33 TÜR VE DEĞİŞİK VARYETELERİ TÜRKİYE'DEDİR


Düzenleyen Kumdereli : 21-11-2016 saat 15:58 Neden: Oguz Alper den alıntı yapıldı
Kumdereli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön