View Single Post
Eski 18-11-2016, 15:09   #1
Kumdereli
Ağaçsever
 
Kumdereli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 85
Organik Zirai İlaç Yapımı. (Kekikli)

Geçenlerde gözüme takılan bir TV programında bahsi geçen olayı araştırdım. Youtube, facebook, bilgisayar başında baya bir uğraştırdı, Tarifte ismi açıklanmayan,anlaşılmayan maddeler vardı, nedir, tekrar tekrar dinle falan derken akşam oldu.

Sevgili amcamız Allah razı olsun, aşağıdaki video da, Antalya da organize sanayinde, Çatı inşaatı yaparken yapılışını gördüğü organik ilacı anlatıyor ve ayrıca yapanlarında ilacın patentini, ruhsatını alamadığından yakındıklarını bahsediyor. ilk 2 yıl litresini 35 TL den aldığını, organik olduğu için katlandığını belirtiyor.
Belikli Faydasını görmüş, daha sonra araştırıp kendisi yapmaya başlamış. Bayağıda iddalı.
10 Yıldır bahçeme kimyasal bir ürün girmedi diyor. MAŞAALLAH.

Buyurun tarifi:
ÇOK UCUZ -EV YAPIMI-ETKİLİ-ZEHİRSİZ TARIM İLACI. MANTARA ve ZARARLI SİNEĞE SON! SIR OLMASIN YAYALIM, YAYGINLAŞTIRALIM. MİLLETİME FAYDAMIZ OLSUN İSTEDİM.
_Yarım kilo Eşek kekiği (Daglarda yarım metrelik olan, Sütlüce Kekigide denir.)
_yarım kilo çiçek kekiği (baharatçılardan) çiçeği dökülmemiş durumda olacak.
_50 litre Su ile kazanda kaynatılır.
_Fokurdamaya başlayınca 25 dakikada 45 litreye falan düşer.
_Sonra Tamamen Demlenip-Soğuyacak.
_ Dikdörgen şeklinde 2 adet 22 litrelik bidonlara, Soğumuş olan Kekik suyunu dolduruyoruz.
_Her bidon için 2 şer kutu Sude-octil (zehirsiz - sabun benzeri yayıcı) ilave ediyoruz.
_Ağzını kapatıp oldugu gibi karıştırmadan bırakıyoruz.
_1 gün sonra yine Video daki gibi karıştırmayıp, çalkalamadan, her gün bidonun bir tarafı zemine gelecek şekilde 6 gün çeviriyoruz.
_Daha sonra çevirmeden 10 gün daha dinlendiriyoruz, böylece mayalanma tamamlanıyor.
_Kullanımı:1 TON SUYA 5 LİTRE İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ. BUNUNLA AĞACIMIZA ''BANYO'' YAPTIRIYORUZ. DİLERSENİZ AHIR-KÜMESE DE.
UNUTMAYIN! MANTAR VE ZARARLI GELMEDEN KORUMA AMAÇLIDIR, (AŞI GİBİ YANİ). Çok ucuzdur, Canlıyı öldürmez, Zehir asla değildir, içilmez, yinede çocuklardan uzak tutun!
Bizi'de duanızda unutmayın..


Bu arada amcamız, kullanacağınız Tankınızda ilaç kalıntısı olmaması gerekiyor deyince. anladımki özel bir şeyden bahsediyor. ''Çagrıştırdı!''
Antalya, Kekik , Kitin tabakası derken bu gözüme takılan, duyduğum isim ve terimler bana yıllar önce yazışılmış Şu başlığı hatırlattı. Bionem Mikrobiyal Gübre Hakkında
Burada Bionem ve Roa ateşli tartışmalara konu olmuş bir ürün. aynı isim ve terimler bu ürünler içinde kullanılmış. Ateş olmayan yerden Duman çıkmazmış. Fayda görenleri çok, Neyse.

Video daki ilgili programda farklı kişi ve konularda vardı. Bize lazım olanı Orjinalini bozmadan Kestim, biçtim Youtube koydum, Bu arada video içinde kısaca anlatılmış ‘’Güllüce Bulamacının’’ tarifi de var, o ayrı bir konu.
Nasipse yeni dikecek olduğum bahçeye 2 tarifide uygularım, Sizlerden uygulayan olursa sonucu yazarsa sevinirim veya konuya bir şeyler eklemek isteyen.

Benim bir idam, menfeatim yok. Kendi çapımızda Neslimizi ve Dünyamızı Zehirden kurtarma adına birşeyler yapmaya çalışıyoruz.
Allah razı olsun diyin yeter.



Düzenleyen Kumdereli : 11-03-2017 saat 09:07 Neden: İmla hatası düzeltme.
Kumdereli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön