View Single Post
Eski 18-11-2016, 11:34   #405
kallium
Ağaç Dostu
 
kallium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 190
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cockpit Mesajı Göster
Merhaba,

Bu canlı; 50 küsur yıl sonra bahçemle ilgilenmeme yol açan gariban bitki

Yaklaşık 2 yıl önce ; komşum testere ile kökten kesip çöpe atmıştı. Kıyamadım aldım, toprağa diktim. Şimdiki halinin yarısı kadardı. Maalesef sulama yalnızca yağmur, arada hortumla yetersiz su. Gübre, iz element cinsi hiçbir şey verilmedi. Yalnızca birkaç kez en alttan sararan yaprakları kesildi.

Ancak o yılmadı. Son 15 günde ise alt kısmından fotolardaki sürgünler fışkırdı.

Forumuzdaki pek çok başlığı ve mesajları, wikipedia, palmiye merkezi sitelerini , google arama ile palmiye cinsi görsellerini incelememe rağmen tam olarak cinsini belirleyemedim daha doğrusu birebir aynı görüntüyü yakalayamadım. "Yucca"yı en yakın olarak gördüm ancak onun da çok çeşidi var.

Bilen arkadaşlarımız türünü ve alt türünü yazabilirlerse ona göre ilgileneyim. Bunca ısrarına çok ayıp ettik bitkiye.

Saygılarımla.

Not: Umarım bu değildir
Öncelikle sayfayı çok ihmal etmişim. Herkesten özür dilerim. Tabii ilgi bekleyen o bitkilerden de özür diliyorum. Sahipleri sormuş, cevapsız kalmış. Size gelince, ne güzel olmuş, yararlı ve eğlenceli bir uğraşınız olmuş.
Gelelim yukkanıza: Yukkalar kökten kesilmeyi severler. 4-5 yerlerinden patlarlar. Mutlu olduklarında da bu eylemi yaparlar. Sizinki neden mi mutlu? Bilmeden sevdiklerini yapıyorsunuz da ondan. Yukka su sevmez. Toprak iyice kurumadan asla su verilmemeli. Hatta bir-iki gün kupkuru toprakla kalırsa daha da mutlu olur. Sizin bitkiniz kesildiğini ve köksüz kaldığını hissetmiş. Kök yapmaya çalışırken bir yandan da sürgün verme işlevini devreye almış. Malum, yaşaması ve türünü devam ettirmesi için bu eylem gerekli. Yani anlayacağınız herşey normal. Seneye siz de kökten kesin, yeni çıkanlar kestiğiniz yeri kapatıp görünmez hale getireceklerdir. Daha güzel görünümlü bir yukkanız olur. Elinizde kalanı da 15cmlik parçalar halinde çeliklere ayırır kullanırsınız.
Yukkanızın tam adını söylemek için çiçeğini beklememiz gerekebilir. Ama kabaca denebilir ki büyük ihtimalle aloifolia.
SAKSISININ YERİNİ DEĞİŞTİRSENİZ DE GÜNEŞE BAKIŞ YÖNÜNÜ ASLA DEĞİŞTİRMEYİN. SAKSIYA BİR İŞARET KOYUN VE O İŞARETE DAİMA DİKKAT EDİN.

kallium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön