View Single Post
Eski 16-11-2016, 13:11   #2041
erdinc alp
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-11-2016
Şehir: Bursa
Mesajlar: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi megbilgi Mesajı Göster
Merhaba

Nacizane fikrimi yazmak istiyorum.

Topraksız tarımın çıkış amacı, yetersiz, verimsiz, mevsimsel özellikleri uygun olmayan topraklarda üretim...

Sizin toprağınız verimli ve mevsiminiz uygun ise topraksız üretimin size kazandıracağı fazla birşey yok.

Forumda topraksız tarımda neden ilk zamanlar yazanlar sonra kayıp oluyorlar mevzusuna gelirsek. İlk heves yazmak ve göstermek güzel oluyor. İşler yoğunlaştığında foruma ve görsellere vakit ayıracak zaman bulunamıyabilir. Ayrıca işleri rast gitmeyenlerde aynı şekilde bu işi bırakmış olabilirler.

İzmir yöresinde takip ettiğim topraksız üretim yapanlar bu işten çok büyük paralar kazanamıyorlar. ( 1-2 Tane çok büyük üretim yapanlar hariç, onlarda sürekli ihracat üzerine çalışıyor. Örnek : Agrobay )

Dediğim gibi toprak ve mevsimsel özellikleriniz sizin üretim yapacağınız ürüne uygun ise topraksız yapmanın bir anlamı yok. Bunun ilgili üniversite araştırmaları mevcut.

Şunu yapabilirsiniz belki mevsim dışında üretim yapacak olursanız ( Kışın domates, yazın marul gibi veya çok başka birşey... ) bir miktar artı yönde gelire geçersiniz. Ancak o işide Türkiyedeki sera sistemlerinin çokluğu ve hep aynı ürünün ekilmesi ile fazla bir kazanç elde edemezsiniz. Farklı üründe belki...

...

Benim gözlemlerim böyle...
sn megbilgi katkınız için tesekkürler
benim derdim bu işin ticarileştirilme konusu marul yapacaksınız ve kendinizde bu cesareti bulacak argüman arıyorsunuz balkonda 2 metre boruda sonuca ulasırsınıız ve basarı saglarsınız bu seraya ve katlı sisteme girince borunun boyu 42 metre oluyor 8 kat yapsanız 336 metrede su dolacak bu sistemde bütün bitkiler aynı gıdayı alıyormu.12 ay nasıl yapılır kıvırcık kac gün göbek marul kac günde hasat edilir...vs.vs.vs bunun gibi sorular çilekle alakalıda aynı ve benzeri sorular mesela 1 kök çilek toprakta kaç gr topraksızda kac gram verir..gibi benim derdim üretim yani burda baslayıpta sonradan devamını getiremeyenleri görünce insan ister istemez ne oluyorda bu insanlar paylasım yapmıyor diye sorguluyor üretim satamamak ayrı mevzu satamıyorsan yapma zaten ama üretim ticarilestiği ve alan büyüdüğünde problem varsa ne yapcaz cesaretlenmek için basaran insanların yorum ve görsellerini görmek gerekmezmi degerli forum üyelerinin yorumlarını bekliyorum saygılarımla

erdinc alp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön