View Single Post
Eski 13-11-2016, 20:47   #8
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,237
Hafta sonları börek günümüz oldu.
Hamuru açmak için hala çok uğraşıyorum ancak bu uğraştan büyük keyf almaya başladım. Fırını tava getirip tepsiyi sürmek pişirmede en sağlıklı yol ancak uzun vakit harcanıyor. Ateşi hafifçe sürdürüp tepsiyi kapatarak pişirmek daha pratik oluyor. Tepsi kapalı olursa üstün sert olma sorunu da azalıyor. Tepsiyi çıkarınca fırından pişmiş böreğin üzerine nemli tülbent seriyor ve bir tepsiyle kapatıyorum çıkan buharla üstte sertlik kalmıyor. Bu hafta sonu yaptığım börek en başarılısı oldu ancak telaştan fotoğraf çekmeyi de unuttum. Geçen haftakinden bir adet ekleyeceğim alta.

Hamur açma kursuna giderek bu uğraşta hızla ilerlemek niyetindeyim. Erkek hamurmu açar diyen oluyor umurumda değil. Niyetlenen varsa hiç sallanmasın. Hayatımda hamur ellemediydim börek yapar oldum.

Eklenen Resimler
 
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön