View Single Post
Eski 10-11-2016, 09:46   #104
kenan11
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-07-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 43
size esneklik,kesip biçme ve rahat görmek için agar agar lazım, bu besin değildir, yukarıdaki ürün toz şeker ,
misellerin agar içerisinde uzamaları için az miktarda bir besin lazım, bu az miktarda pekmez olur , patatesin kaynama suyu olur , malt extract olur
besiyeri dediğiniz petri kabı heralde , bunu asla düdüklü tencereye koymayın erir,
agar agar ve yukarıda anlatılan patates suyunu ağzı açık bir cam kavanozla düdüklü tencere içine koyun (karışım kavanoz içinde yarıyı geçmesin , kaynar ve taşar bazen , düdüklüdeki su seviyesi kavanozdaki su seviyesiyle aynı olsun.ağzını kapatmak gereksiz adım ,su oranının biraz artması çok sorun değil genelde ) 1 saat basınç altında durduktan sonra kendi kendine soğuyup kilidin açılmasını bekleyin(soğuk su duşuyla falan açarsanız ani basınç düşüşünde kaynar ve taşar). bundan sonra hala ılıkken varsa flow hood onun önünde yoksa temiz içinde yiyecek tutulmayan hava akımının olmadığı bir ortamda yerden 1-2 m yüksekte petri kaplarına dökün . bundan sonra petri kaplarını poşet içinde buzdolabına kaldırıp ihtiyacınız oldukça kültürü ekleyerek kullanma imkanınız var. ilk kullanımdan önce 1-2 gün beklerseniz kirlenme olup olmadığı gözle görünecek halde olur.
bunlar amatör hobici için genel adımlar , üniversitede araştırmacısınızdır elinizde otoklav vardır yüzlerce bakteri kültürü üretmişliğiniz vardır izole odalarınız vardır ona karışmam.
agar hazırlamada en kritik aşama sterilize edilmiş agarın petri kaplarına döküldüğü nokta , 20-25 petri hazırlasanız 2 gün sonra 1-2 tanesinde kontaminasyon görülse de çok sorun değil. besini az koyarsanız miseller yavaş gelişir , çok koyarsanız kültür dağılmaz bir noktada kalır , duruma göre sürecinizi ayrlayıp tekrar edersiniz.

kenan11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön