View Single Post
Eski 09-11-2016, 13:21   #31
dongyul
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Sayın Muda; bu çeşidi bizlerle tanıştırdığınız için çok teşekkür ederim...

Eğer imkanı, yeri olan arkadaşların mutlaka bu çeşitle tanışmasını çok isterim çok lezzetli, tadı mükemmel, çekirdeklenme olasılığı çok azdır...

İsminin tam olarak "Yerli Afyonkarahisar patlıcanı" olarak anılması tartışılır çünkü bu çeşit uzakdoğu kökenli, hatta sayın Gilan bu çeşitten sayfasında bahsetti....

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster


Patlıcan yetiştirmeyi balkonda denemiştim ama çok beğenmemiştim. Bütün yaz boyunca besleyip büyütüp Ağustos sonunda ürün almak çok çekici gelmemişti. Gerçi belki de balkonda saksıda olduğu için öyle oldu. Bu sene patlıcan fidesi almayı düşünmüyordum. Ama bu Millionaire cinsinin açıklamasında çok erkenci olduğu, diğer türler henüz çiçek bile açmadan ürün vereceği yazıyordu. Ben de denemek için aldım. İlk çiçeğini açtı bile, gerçekten de bir patlıcan için çok erkenci.

Eklenti 614367



- Ben bu çeşit patlıcanı belki 8 yıl önce bahçemde yetiştirdim ve tohumu Japonya'dan gelmişti... Ancak bu çeşit nasıl Afyona kadar ulaştı tartışılır..

Benim, Sayın Muda ve Gilan'ın gözlemleri üçümüzünde ürettiği patlıcanın aynı olduğunu görüyoruz...

Benim gözlemlediğim çok erkenci olması, çok verimli ve diğer patlıcanlara hatta topan patlıcandan bile lezzetli olduğunu arkadaşlarım ve benimde dikkatimi çekti... Bu çeşidin diğer bir güzelliği diğer patlıcanlar çiçek dökümü çok fazla yapıyor olması... Ancak bu çeşitte çiçek dökümü çok çok az oluyor ve meyve tutum oranı çok yüksektir.

Diğer patlıcanlara oranla ilk ürünler bunlar veriyor ayrıca kar yağana kadar ürün vermeye devam ediyor... Eğer sera ortamında ise ya da dışarıda iyi bakılırsa 1 1,5 metreye kadar büyüyebiliyor... En hassas noktası kırmızı örümcek eğer kırmızı örümcek ile mücadele iyi bir şekilde yapılırsa hayatınızda başka bir patlıcanı yetiştireceğinizi düşünmüyorum. Bol güneş, sıcaklık yeterli ise ilk ürünler küçük küçük olsa da zamanla 10-15 cm uzunlukta meyveler verebiliyor. Sera ortamında verim daha da yükseliyor.

En büyük hatam patlıcanın tohumunu kaybetmem oldu...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Yerli Afyonkarahisar patlıcanı


Eklenti 520161

Eklenti 520162

Eklenti 520163

Daha sonra çektiğim resimler

Eklenti 520165

Eklenti 520166
Katolagdaki yeri;

Muda


Tam olarak nerede yazmam gerektiğini bilemedim o yüzden bu kısım da yazdım eğer uygun yer varsa taşınabilir...

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön