Konu: Hale Öğün
View Single Post
Eski 09-11-2016, 11:43   #1
Hale Öğün
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-08-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 15
Hale Öğün

Geçtiğimiz yıl ilk kez katılarak tohum edindiğim etkinliğe, bu yıl ilk defa paylaşımcı olarak katılıyorum. 1-2 yıl öncesine kadar toprak, tohum, ürün yetiştirme konusunda neredeyse hiç bir fikri olmayan benim gibi doğma büyüme bir şehirli için gerek forum'un, gerekse tohum paylaşımlarının önemi çok büyük. Herkese değerli paylaşımları için bu vesile ile teşekkür ederim. Her gün, her an öğrenmeye devam ediyorum, çok da uzun bir yolum var .

Geçen yıl etkinlikten temin ettiğim 25 farklı tohumun tamamına yakınını (çiçek tohumlarında- Pandora Yasemin ve Melek Borazanı, çimlenme sağlayamadık) başarıyla çimlendirip Mayıs ayının ilk haftası sebze adalarına taşıdık. Sebze adalarında bahçe toprağımızın yanısıra coco-peat, leonordit, kükürt, klinoptilolit, gübre olarak de Hep Yeşil kullandık. Sadece hafta sonlarında ziyaret edebildiğimiz bahçemizde, Haziran sonu Temmuz başı birkaç hafta da uğrayamayınca bitkilerimizde pek çok olumsuzluk tecrübe ettik. Biberlerden hiç ürün alamadık desek yalan olmaz, domatesleri de sıcaklara, çiçek burnu çürüğüne, ama ağırlıklı olarak tuta’ya kurban verdik. Sulamada da hatalarımız oldu. “En iyi gübre bahçıvanın gölgesidir” şeklindeki Çin atasözünün ne kadar doğru olduğunu anladık. Sağlıklı olmayan bazı domateslerden yine de tohum aldık ama bunları önümüzdeki yıl yetiştirip izlemeden paylaşmayı tercih etmedik. Bu nedenle, bu yılki etkinlikte paylaşımımız aşağıdaki birkaç çeşit tohumla sınırlı kaldı. Bahçeye daha yakın olmak için şehir değiştirdik, önümüzdeki yıl hem yakın olmanın hem de edindiğimiz tecrübelerin, öğrenme sürecinde bir kaç adım da olsa yol almış bulunmanın katkılarıyla katılımımızın daha fazla olacağını umuyorum .


1- Kırmızı cherry domates
2- Kırmızı armut domates/ Akçabardak
3- Bamya/ Dagsa Reklam
4- Dikenli köy bostanı / kader_bpkp


Alıntı:
Dikkat, çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklamayın...

Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır.

İlk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır.

Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız...

Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir.

Hale Öğün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön