View Single Post
Eski 08-11-2016, 15:56   #53
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cuins Mesajı Göster
Merhabalar.Çok güzel bilgiler paylaşmışsınız. Benimde bir sorum olacak.
Marmarisde tarla vasfında 11 dönüm arazinin 500 m2 sini hisse devri ile aldık.Malum araziler o bölgede çok pahalı olduğu için ancak bu kadarına gücümüz yetti.Aldığımız kişide aile dostmuz güven açısından da bir problem olmadığı için bu işe kalkıştık. Hiç bir şekilde imar izni olmayan ve köy mücavir alanı içerisinde kalan bu tarlada mevcutta kendilerinin bir evi hali hazırda var ve oğulları içinde yılar önce kaçak yapı yapmış durumdalar.Bu yapıya ceza yazıldığını kendilerinden duydum ancak herhangi bir şekilde yıkım kararı gelmedi.
Benim sormak istediğim tarlanın istediğim 500 m2 sini hisse olarak devir alıcam bunu alırkende imarda yola cephe olan kısmın 25 metre olmasına dikkat edicem,ancak bunlar için ne kadar uğrassamda hisseli bir tarlanın kendi hissemin olduğu kısma kaçak bir yapı dışında bağ evi yapmam mümkün gözükmüyo anladığım kadarıyla.
-Ben bu 500 m2 kısmın etrafını duvar ile çevirip içerisine tarımsal amaçlı bir yapı yapabilirmiyim(Arıcılık falan yapıyo gösterip)
Eğer hiç bir şekilde oluru yoksa hali hazırda temeli olan ve 21 m2yi aşmayan ağaçtan yapılan bağ evine izin verildiğini ve bu yönde emsal kararlar olduğunu duydum. Çekme Ahşapdan karavan ile bu 21 m2lik evi birletirerek bu parseli kullanmayı planlamaktayım. Bana Fikir verebiliriseniz **** yanıldığım noktaları aydınlatırsanız sevinirim.
-Son zamalarda serander yapılarla ilgilide görseller gördüm buna ruhsat gerekip gerekmedğini bilen varsa paylaşabilirse çok sevinirim.
11 dekar arazinin 500 metre karesini nasıl aldığınızı çok merak ettim. Tapu'da devir işlemlerini yaptınız mı? Yukarıda pek çok yer de bahsedilmiş, tarımsal yapı yapabilmeniz için, yapıdan sonra kalan tarlanız 5 dekardan küçük olamaz. 500 metreye ev yapmanız mümkün değil.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön