Konu: Antiocos
View Single Post
Eski 07-11-2016, 23:23   #8
Antiocos
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-05-2012
Şehir: İstanbul - Kırklareli
Mesajlar: 26
Acı Parmak Biber






-Bitki türü: meyve
-Bitki ömrü: tek yıllık
-Tohum Türü:Biber
-Tohum çeşit adı: Acı Parmak Biber
-Tohum kaç yıldır sizdedir : 4
-Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: (Kırklareli)
-Tohumun Kökeni :Babamın köyünden
-Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan):Yanık koyun gübresi, solucan gübresi
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan):Kullanılmadı.
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzolasyon yapılmadı.
Hasat yıl ve ayı : Ağustos
- Bitki tipi ve gelişim durumu:
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: 3-5 cm boyunda 1 cm çapında başlangıçta parlak yeşil renkli meyveler zamanla kırmızı renk alıyor. Orta üstü acılıkta ve çok lezzetli meyveleri var.
-Yetiştirme özellikleri: Bir özellik yok
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Nisan başında viyollere ekilip fide haline geldikten sonra toprağa ekilir.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler : Yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri:
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:

Bu çeşit biber çok farklı şekilde tüketilebilir. Taze olarak yenebileceği gibi konserve, turşu ve sos veya kurutularak tüketilebilir. Vazgeçemeyeceğimiz bir tür . Sırf kurufasulye içinde tüketmek için bile ekilmesini öneriyorum.



Paylaşım 20 kişi ile sınırlıdır.


Düzenleyen Antiocos : 15-11-2016 saat 19:17
Antiocos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön