Konu: Antiocos
View Single Post
Eski 07-11-2016, 22:41   #6
Antiocos
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-05-2012
Şehir: İstanbul - Kırklareli
Mesajlar: 26
Kadife Çiçeği



Bitki türü: Çiçek
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Çiçek
Tohum çeşit adı: Kadife çiçeği
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Kırklareli
Tohumun kökeni: İzmir
Tohumun geldiği yer: TCM ( tohum paylaşım etkinliği dışı )
Kullanılan gübreler: Solucan gübresi.
Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı
Hasat yıl ve ayı: : 2015 yılı 10. ay
Yetistirme zorlugu derecesi: Çok kolay
Bitki tipi ve gelişim durumu: 75 cm civarında boylanan gelişimini tamamladığında üzeri komple çiçeklenen, her derde deva bir çiçek; pek çok sebze (özellikle domates) için böceklenmeyi önlediği biliniyor, resimde de görüldüğü üzre, bahçenizde gizlemeniz gereken göze hoş görünmeyen bir yer varsa, bordür olarak kullanmak istediğiniz kısımlar varsa atın tohumlarını toprağa havalar ısınmaya başladığında, arada sulayın, gerisine karışmayın. Hastalık nedir bilmez, ekildiği alanı komple örter arada çıkan otları çöpleri göremezsiniz.
Çeşidin Hikayesi/Tarihcesi:
Yetiştirme özellikleri: Evde genişçe bir kaba tohumları serpip üzerine biraz toprak-torf vs. atın üç gün sonra size merhaba desinler, gerçek yaprakları çıkmaya başladığında istediğiniz yere alın orada gelişsinler, haa unuttunuz aradan bir kaç ay geçti mi, sorun değil yine aktarın toprağa sizi üzmeden gelişirler. Ben o kadar uğraşamam derseniz yetişmesini istediğiniz yere serpin tohumları. Bendekiler boylu sayılabilecek tip kadifeler. Bunların yanılmıyorsam fransız tipleri var bodur olan, biz bunları daha çok sevdik ailecek.

Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumları don olduğunda dışarıda olmayacak şekilde bulunduğunuz bölgeye göre ekebilirsiniz. Çimlenme oranını yüksek tutmak isterseniz torf-perlit-toprak vs. karıştırıp sera ortamında sıcaklığı 25 derece civarında tuttuğunuzda bir kaç günde çimlenecektir. Benim ikinci yılım, önceki sene tanıdığımız fide olarak vermişti, bu sene evde kendim çimlendirip yerine aktardım. Ancak kendiliğinden çimlenenleri görünce boşuna uğraştığımı anladım. Sık olanları yerinde çıkarıp başka yere aktarabilirsiniz. Son derece dayanıklı, göze hoş gelen bu çiçeklerden mutlaka edinmenizi öneririm. Eğer birkaç hafta içerisinde kırağı yağmazsa bolca tohumumuz olacaktır...
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Özel bir uygulama istemiyor.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bahçenin neresine ektiysem gelişmesinde sorun olmadı.
İklim gereksinimleri: Don olması yeter.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohumların resimlerini yukarıda gösterdim. Çiçekler kuruduğunda koparılıp kurutulur, içi açıldığında iğnemsi özellikteki ilginç tohumları vakti geldiğinde ekebilirsiniz.

Bitki ile ilgili bilgiler. Sayın TCM nin 2015- 2016 Tohum paylaşım etkinliği sırasında kataloglarda verdiği bilgilerden alınmıştır.

Antiocos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön