karpuz ( yerli siyah)
• Bitki türü: Meyve
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Karpuz çekirdeği
• Tohum çeşit adı: Karpuz çekirdeği
• Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
• Tohumun kökeni: Atalık
• Tohumun ilk geldiği yer: Bilinmiyor
• Kullanılan gübreler: Keçi gübresi
• Kullanılan ilaçlar: -
• Hasat yıl ve ayı: 2016 yaz
• Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Siyah renkte kabuğu olan 2-3 kg büyüklüğe eriştiğinde olgunlaşmış olan siyah büyük çekirdekleri olan lezzeti yerinde sulu bir karpuzdur.
Lezzet notum 6-7 arasında denebilir.
• Çeşidin Hikayesi/Tarihçesi: Köydeki komşum verdi çekirdekleri yaz başında. Direkt toprağa ektim. Tek bir meyve alabildim. Köyde çok eskilerden beri dikilen bir karpuzmuş. Fotoğraf çektim mi hatırlayamadım bulursam ekleyeceğim.
|