View Single Post
Eski 06-11-2016, 16:38   #47
CrimsonVisions
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-11-2016
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hamseey Mesajı Göster
Aslında bu konuda kesin bir karar yoktur. Tarlayı aldığınız bölgenin değişik vasıfları olabilir. Sit alanı, orman bölgesi, arkeolojik durum vs. Ama imarsız bir yerde imar hakkınız maksimum 250 m2 olup tarlanın %5'i kadardır. Tarlanızın %5'i 250 m2 sınırını geçse bile 250m2 den fazla yapamazsınız. Yine de alacağınız bölge ile ilgili belediyelerden bilgi almanızı tavsiye ederim. Sakın köylüden ve ya emlakçılardan bilgi edinerek sonuca varmayın yanıltılma payınız çok yüksek olabilir.
Anladım. Aslında bugün okuduğum bir yönetmelik maddesi kafamı karıştırdı da, o yüzden danışma ihtiyacı hissettim. Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği' nde şu şekilde geçiyor:

"Madde 62- (Değişik:RG-2/9/1999-23804) Üst ölçek planı bulunmayan iskan dışı alanlarda yapılacak ifrazlardan sonra elde edilecek her parsel (5000) m2 den küçük olamaz. Bu parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan kamu eline geçmiş bir yola, yapılan ifrazdan sonra en az (25.00) m. cephesi bulunması zorunludur. Parselden terk suretiyle yol oluşturulamaz. Yeni yerleşme alanı oluşturma amaçlı ifraz işlemi yapılamaz."

Tabi hukuk metni olunca anlayıp anlamadığımdan da, doğru yönetmeliğe bakıp bakmadığımdan da emin olamadım. Dediğiniz gibi en doğrusu bölgedeki makamlarla görüşmek gibi görünüyor.

CrimsonVisions Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön