View Single Post
Eski 02-11-2016, 05:58   #17
Lonicera
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Çeşme domates ile ilgili bir kaç cümle ilave edeyim paylaşımda yararı olabilir. Çeşme çarşısına yukarıdan girdiğinizde cadde üzerinde sağ kanatta, eski Dalyan yol sapağından sonra, balıkçıların olduğu sokaktan evvel eski bir bakkal dükkanı vardır. Bu dükkan sahibi kapının önüne koyduğu sepette kendi tarlasından gelen sebzeleri ( domates-biber- vb.) satar. Burada satılan domates Çeşmeye has bir domatestir. Şekil olarak çiçek kısmı olmayan orta boy narı andırır. Kalın kabuklu ve etlidir. Salatada insanı cezbeden özelliği ise kaba aşırı miktarda saldığı suyudur. Bu sebepten lezzeti zaten yüksek olan bu domates ile yapılan salataya doyulmaz.

Bu yaz önünden geçerken hep niyetlendim bir kaç kilo alarak tohum ayırayım diye ancak öyle çok domates yetişiyordu ki bahçede elim gitmedi. Çeşme domatesi diye bahsettiğiniz domates o ise ( rengi pembe değil kırmızıdır bu domatesin) tohumlarını paylaşmaktan kaçınmamak lazım.
Sn sigacik' ın paylaşmış olduğu benim de bu yıl yetiştirip az miktarda da olsa paylaşıma soktuğum domatesin temin edildiği yer bozcaada. Dolayısıyla çeşme domatesi ile uzaktan yakından bir alakası olmadığını düşünüyorum. Sizin bahsettiğiniz domatesin tohumuna ulaşmayı bizzat ben de çok isterdim. Kim bilir belki bir arkadaşımız bize bir sürpriz yapar)

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön