View Single Post
Eski 01-11-2016, 14:10   #185
can ceviz
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-11-2016
Şehir: bandırma
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adalet Mesajı Göster
Herkese öncelikle merhaba, çok güzel bilgilerin olduğu bu siteye yeni üye oldum. İçerik çok başarılı.

2006 yılında teşvikli olarak 20 dönüm arazimize ceviz dikimi yaptık. Tesis Elazığda, 1100 rakım yükseklikte, 10 metreye 10 metre dikildi. volkanik taşlı bir araziye kuruldu. yalova, şebin, kaman, hekimhan cevizleri ekildi. Arazide suyumuz olmadığı için tankerle sulama yapıyorduk. Ekildiği yıl bir şanssızlık geçirdik birçok fidan aşı yerinden donmuştu. ilgilenemedik ve aşı yerinin altından sürgün verdi. Şuanda bir kısmı aşısız, cevizler büyüdüğü için hangisinin aşılı hangisinin aşısız olduğunu kestirmek güç. Bu yılda tüm fidanları budadım ve tek dala bıraktım. İlgilenilmediği için agaclar bütün gücünü etrafında topraktan cıkan 4-5 tane sürgüne vermişti. Hepsini kesip en saglam dalı bıraktım. Üzerinde ceviz olanlar sanırım aşılı kalan cevizler, ceviz meyvesi olmayanlarda sanırım aşısız olanlar.

Detaylı fotoğrafları ekleyeceğim ileride fakat sormak istediğim tam olarak şu, yaklaşık 50 kök ceviz boşluğum var, bu aralara hangi cins ceviz öneriyorsunuz.

1- suyum kısıtlı
2- taşlı ama toprağı suyu tutan bir arazi
3- 1100 mt rakım
4- kışlar soğuk

bu unsurlar göz önünde bulundurulduğunda elazığ ilinde hangi cins cevizi öneriyorsunuz, teşekkürler.
yüksek rakımlarda fernor aynı zamanda chandler da soğuğa dayanıklı olduğu için tercih edilebilir öncelike ceviz fidanı yetiştirmenin yeni doğmuş bir bebek kadar ilgi istediğini unutmayın. Daha detaylı bilgi isterseniz sitemizdeki telefon numaralarından bilgi edinebilirsiniz. https://www.canceviz.com/default.asp

can ceviz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön