Konu: oz26
View Single Post
Eski 30-10-2016, 22:29   #7
oz26
Ağaç Dostu
 
oz26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 349
Lolaz (Anatohum 2015)

Name:  l2.jpg
Views: 1243
Size:  58.1 KB

Name:  l1.jpg
Views: 1193
Size:  69.8 KB
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Börülce - Vigna unguiculata
  • Tohum çeşit adı: Lolaz
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir
  • Size nereden geldi: Anatohum 2015
  • İlk paylaşan: Anatohum 2015
  • Tohumun kökeni: Gaziantep
  • Kullanılan gübreler: Keçi gübresi
  • Kullanılan ilaçlar: -
  • Hasat yıl ve ayı: 2016 Ağustos…
  • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Tek çeşit yetiştirildi.
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Oturak, çok verimli ve hastalık toleransı çok iyi olan bir börülce.
  • Meyvelerin ayırd edici özellikleri: Tohum Kılıflarının uzunluğu 15 cm'ye kadar ulaşabilen ve her kılıfında krem/açık kahverenginde 10-15 kadar dane bulunan, çok lezzetli bir börülce.
  • Çeşidin Hikayesi: Gaziantep'in birçok yemekte kullanılan geleneksel tohum çeşitlerinden birisi.
Bilgiler Sn. birnefestoprak'dan alıntıdır.
Tazeliğindenmidir bilmiyorum fakat bu güne kadar yediğimiz en lezzetli börülce oldu.
Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mevsim koşullarına göre mayıs - haziran aylarında direk yerlerine ekilir.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: -
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Meyveler görülünceye kadar olabildiğince az sulanmalıdır.
  4. İklim gereksinimleri: Sıcak ve güneş sever.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Bitki üzerine iyice kuruyan kılıflardan tohumluk alınır.


Düzenleyen oz26 : 31-10-2016 saat 00:46
oz26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön