View Single Post
Eski 30-10-2016, 19:28   #9
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Aslında o kadar almayacağım diyordum ama kendime tekrar bir NOID Phalaenopsis aldım;üstelik Ocak'ta Amerika'ya gidiyorum ama hala vazgeçemiyorum

Bu sefer aldığım orkide piyasaya mini phalaenopsis diye sürülenlerden. Benim ilk orkideme başlarken aa küçük küçük ne şirin diye tercih ettiğim bu ürün yeni başlayanlar için büyük sorun teşkil etmekte.

Neden? Çünkü bunu alan kişi zannediyor ki mini phaller ayrı bir tür ama değiller; onlar sadece yavru orkideler. Dolayısıyla gelişimi daha zor, ölmesi daha kolay. Bir diğer gördüğüm sıkıntı bu phalaenopsislerin küçücük saksılarda spaghnuma sarılı olması. Küçük saksı gelişmeyi ve büyümeyi engelliyorken spaghnum kök çüremesine davetiye çıkarıyor

Orkideyi elime aldığımda hemen spaghnum yosununu çıkardım ve oksijenli suyla yıkadığım ağaç kabuğunu sterilize ettiğim eski orkide saksıma koydum (tarçın ve oksijenli su kullanıyorum). Daha sonrasında bu aralar kullanmayı çok sevdiğim aspirinli su karışımıyla suluyorum. 1 litrelik suyun içine bir aspirin katıyorum; tüm bitkilerim çok seviyor. Her kullandığım bitkiden oldukça pozitif geridönüş aldım ve artık aspirin vazgeçilmezim.

Alalı 2 gün olduğum halde yaprakların kompakt duruştan nasıl rahat bir pozisyona geçtiğini görebilirsiniz. Yaz ayı sonu gibi tekrar paylaşım yapıp ne kadar yol katettiğini göstermeyi hedefliyorum.

Eklenen Resimler
 
Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön