View Single Post
Eski 29-10-2016, 22:00   #14
badrobot
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
enuma elish
Aslında çok güzel bir hobiyle ilgileniyorsunuz. İnsana çok şeyler katıyor. Sadece heyecan olarak kalmasın, daha da ileriye gitmesini temenni ederim.
Bonsai; aslında yaş olarak, boyut olarak küçük bir ağacı bazı budama ve şekillendirme teknikleriyle sanki çok yaşlı ulu bir ağaçmış gibi gösterme yeteneğidir. Aslında bir nevi İlizyondur. Ulu ve yaşlı ağaç görüntüsünü ne kadar yakalamışsanız o derece başarılı sayılırsınız.
Bunları yapabilmeninde bazı yöntem ve teknikleri vardır. Sözüne ettiğiniz oranlarda bu yöntem ve tekniklerden biridir.
İlk başlangıç seviyesinde Bonsai'yi öğrenmek ve anlamak için bu oranlara bağlı kalmak ve hatta bazı önemli kurallarını öğrenmek adına sıkı bağlanarak bir kaç çalışma yapabilirsiniz. Ama şunuda söylemeden geçemeyecem; çalıştığınız malzeme endüstriyel bir malzeme değil tam tersi organik bir canlı. Bazen bu oranları ve kuralları biz uygulamak istesekte o bize kulak vermez, hatta inat eder.
Sonuç olarak kuralları iyi bilmek önemlidir, bize yardım edeceği kesindir. Ama kurallara ve oranlara uyamayacağımız zamanlar ve malzemeler olacaktır. İşte işi ustalık gerektiren kısmıda burada başlayacaktır. Onada "yaratıcılık" diyebilirsiniz.

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön