Balık biber
Geçen yıl @
kerkenez den gelmişti tohumu,
Bu yıl ilk tadına baktığımız biberlerden. 10 cm. civarında az-orta acılıkta, değişik rahatsız edici aroması olmayan, fazla acı yiyemeyenler için çatır-çutur kahvaltıda dahi yenebilecek, her türlü tüketime uygun, hastalığına rastlamadığımız, gelişimi sorunsuz biber çeşidi oldu balık biber.
Biberler ile ilgili genel ekim bilgileri; ekmeden önce iki gün suda bekletip, torf-cocopeat karışımına ekmiştim. Nemin kontrolü için sadece güzel bir torf kullanmak daha mantıklı. En erkeni yedinci günde çıkmıştı topraktan. Ekim öncesi soğuk katlama vs. ek bir işleme gerek yok. Sebzeler içinde herhalde hastalığa en dayanıklı olanlar biberler. Veya benim bahçede durum böyle, bu sebeple ki organik bakır-kükürt ilaçlaması harici yanılmıyorsam başka ilaç atılmadı biberlere, o da iki veya üç kez.