View Single Post
Eski 27-10-2016, 20:30   #164
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hakkısoner Mesajı Göster
Öncelikke merhaba.
Bize dededen 3.5 dönüm ayva bahçesi kaldı.. Yaklaşık 100 adet 30 yaşlarında verimli ağaç var. Biz bu işten anlamadığımız için önce yarıcıya verelim dedik ama bize çok komik bir rakam teklif etti. Sorum şu; biz bu tarladan yaklaşık kaç ton ayva alırız. Ama daha önemlisi kendimiz dışarıdan yardımla yapabilirmiyiz. Veya bakımı çok zorsa burayı ceviz bahçesine çevirmek istiyoruz sizce mantıklımı. Saygılar. Cevaplarınızı bekliyorum.
Cevizin ayvadan daha kolay olduğunu kim söyledi? Verimli ağaçları söküp, 7-8 sene hiçbir gelir elde etmeden cevizler büyüsün diye uğraşacaksınız. Kaç ton ayva alacağınızi ağaçlarınızın durumuna bağlıdır. Benim vişnelerimin arasına ayva dikilmiş, güneş almadıkları için kavak gibi olmuşlar. Bazı ağaç 5 kilo zar zor veriyor . Açık alanda olanlar 50-60 kilo veriyor. Siz bahçenizde örnek bir kaç ağaç belirleyip ne kadar meyve verdiğini ortalama olarak ölçebilirsiniz.

Dededen kalma bahçe diyorsunuz. Benim rahmetli eniştem evimizin arkasına bir dut dikmişti, dut hiç meyve vermiyor. Eniştemden yadigar diye bir dalını bile kesemiyorum. Her şey para değil.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön