Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 19-10-2016, 10:39   #923
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
Dün gece için sıcaklık değerlerinde minimum altı dereceye işaret ediyordu. Aşağısı için altı derece yayla için -3, -4 garanti demek ki bu da biberler, fasulyeler için sona işaret eder. Akşam üzeri hanımla elimizde lambalar yaylanın yolunu tuttuk. Kalan biber ve fasulyelerin çoğunu toplayarak aşağı indik.

Bu arada yayladaki eve hırsız girmişti önceki hafta içinde. Arkadaşların evine kafa dinlemeye gittiğimiz gün hadi dedim bizim eve de bakayım, şiddetli yağmur yağdı aşayiş berkemal mi diye. Eleman plastik pen çift cam kanadın birini zorlamış ve perdeleri açtırarak girmiş içeri, bir güzel her tarafı dolaşmış balkon penlerini içeriden açarak çıkıp gitmiş. Pencerenin önündeki koltukta ayak izlerini görünce uyandım yoksa balkon kapısını açık unutmuş diye hanıma saydırarak evin içine girdim. Hanımı aradım telefonla kapıyı açık unutmuşsun derken ayak izlerini gördüm. Çaktırmadan sadece bu izleri silip delilleri yok edip sesimi çıkarmasam iyiymiş, ağzımdan kaçırmış bulundum 'ayak izi, hırsız' diye. Şimdi eve 'gusül abdesti' aldırır artık tüm halılar yıkmaya, her taraf silinmeye...Evde çalınacak hiç bir şey yok ki bir şey almadan çıkıp gitmiş zaten ama hanıma iş çıktı işte.
Penceredeki plastik penlerde çok hafif çizik şeklinde zorlama var, kilit sistemine bakmadım aklıma gelmedi, tahribat var mı bir dahakine bakmalı. Ama oldukça ilginç geldiği için paylaştım bu kadar kolay mı koca koca penleri açmak.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön