Konu: oz26
View Single Post
Eski 18-10-2016, 15:39   #4
oz26
Ağaç Dostu
 
oz26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 349
Siyah Cin Biber (vehibe)

Name:  siyah cinn.jpg
Views: 1366
Size:  41.9 KB
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Biber - Capsicum annuum
  • Tohum çeşit adı: Siyah Cin Biber
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 2
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir
  • Size nereden geldi: 2014 Tohum paylaşım etkinliği, Sn. heyyamola
  • İlk paylaşan: Sn. vehibe
  • Tohumun kökeni: -
  • Kullanılan gübreler: Keçi gübresi
  • Kullanılan ilaçlar: -
  • Hasat yıl ve ayı: 2016 Temmuz…
  • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Saksıda diğer çeşitlerden uzakta yetiştirildi.
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: 30-50 cm boylanan, açık-mor çiçek açan, saksıda yetiştirilebilen verimli bitki yapısı...
  • Meyvelerin ayırd edici özellikleri: 4-6 cm boyunda, ince kabuklu, sulu, keskin kokulu, orta derecede acı, siyah renkte oluşup, iyice olgunlaşınca kırmızı renk alan meyvelerin, siyah renkliyken taze tüketimi çok lezzetli.
Bilgiler Sn. heyyamola'dan alıntıdır.
Saksıda da verimli olan, diğer biberlerde tatmadığım kendine has bir aroması ve lezzeti olan tavsiye edilebilecek bir çeşit.
Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mevsim koşullarına göre şubat - nisan ayları arası iç mekanda viyollere tohum ekilir. Gerçek yaprakları çıkan fideler daha büyükçe viyole daha zengin karışımlı toprak harcına şaşırtılır. Don tehlikesi geçtikten sonra asıl yerlerine alınır.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: Tohumları bir gün oda sıcaklığındaki suda bekletmek erkencilik sağlar.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Az ama sık sulanmalıdır. Bol gübreli zengin karışımlı toprakta iyi verim alınır.
  4. İklim gereksinimleri: Sıcak ve güneş sever.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Siyah renkli meyvelerin rengi kırmızıya dönüp hafif buruşmaya başlayınca meyveler bitki üzelinden alınarak gölge bir yerde bir hafta kadar bekletilir. Daha sonra çekirdekleri çıkartılarak havadar ve gölge bir yerde kurumaya bırakılır.


Düzenleyen oz26 : 03-11-2016 saat 10:25
oz26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön