View Single Post
Eski 31-08-2007, 14:16   #1
mcege
Ağaç Dostu
 
mcege's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-08-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 112
mcege'nin deneyimleri

Merhaba!
Vay be ne kadar iddialı bir başlık oldu.Vallahi dikkat çeksin ve herkes okusun belki işlerine yarar birşeyler bulurlar diye öyle dedim başka bir niyetim yok.))))
Öncelikle birkaç tesadüf beni, hep istediğim ama birtürlü başlama cesareti gösteremediğim yeni hayata ilk adımı attırdı.

Büyük dayımın vefat etmesi nedeniyle kalan, bugünün parasıyla 60,000 ytl.'lik miras ile kiracılıktan kurtulma şansım ortaya çıktı. İzmir'de mütevazi bir apartman dairesi ararken 1999 Marmara depremi oldu.Kocaeli'nde yaşayan eşimin akrabası bir aile yara almadan kurtuldu.Ve bizim yanımıza geçici bir süre geldiler.Tabii ki anlatılanlar bizi iyice bir silkeledi.Alacağımız ev bir apartman dairesi olmamalıydı, bahçeli müstakil bir ev almalıydık.Ve başladık araştırmaya.

Bu arada biz o zaman 31 yaşındaydık ve iki de çocuğumuz vardı. Araştırmalarımızı çok yönlü yapmak zorundaydık, hastane,okul,ulaşım, alışveriş merkezi, insanların iyi olduğu, hala medeniyetin kötü yönlerinin uğramadığı v.s gibi.(Bu araştırmalarımı "Karaburun Yarımadası Gizli Cennet" konusu altında ayrıca anlatıyorum.)

Bu arada eşimin ve benim de çalıştığımız işyerlerini dikkate almak zorundaydık. Ne de olsa para hep gerekli bir araç, az **** çok.
Eşim kendi işi( kuaför) olduğu için daha avntajlıydı. Ben ise çok büyük bir firmanın ambar bölümünde yönetici pozisyonunda 6 yıldır çalışıyordum.Tabii ki ortada bir tazminat olayı vardı. İstifa edemezdim.Tazminatımı alarak ayrılmak istediğimi yönetime iletmeme rağmen hiçbir kolaylık göstermediler.Ve ayrılamadım dolayısı ile.

Araştırmalarımız sonucunda benim şartlarım oluşmadığı için planlarımızı değiştirmek zorunda kaldık.

İleride yeni bir yaşama başlayacağımıza karar verdiğimiz Karaburun Yarımadası'na en yakın yerden 3 katlı bir apartmanın çatı katını satınaldık.Tabiiki elimize gelen para evin sadece yarısını karşılayabildi biz de kredi çekmek zorunda kaldık ve kaçmak isterken yeniden ve iyice şehire bağlanmak zorunda kalmıştık.

Ancak aklımızda hep kaçış olduğu için sürekli araştırmalara devam ettik.İşten ayrılabilrsem ne gibi bir iş yapabilirim ve geçim sağlayabilirim gibi konuları arştırırken "ZEYTİN" i keşfettim.

Zeytincilik yapacaktım.Her yönüyle gelir sağlayan bir ağaçtı zeytin.Budarsınız odunu para eder,sıkarsınız yağı para eder,siyah veya yeşil sofralık zeytin yapabilirsiniz,sabun yapabilirsiniz, yapraklarından çay bile yapılabiliyordu ( tariş bu çayı satışa sundu)

Ne harika bir ağaçtı zeytin ağacı beni kurtarmıştı işte.Üstelik bir zeytin ağacını ömrü 700 yıl civarıydı.İşte aradığım can yeleği buydu.İyi de zeytin ağaçlı bir arsayı alacak parayı nasıl bulacaktık.İki çocuk,ev kredisi,dükkan kirası derken birikim yapamıyorduk.

Derken imdadımıza internet yetişti.O zaman web adresi www.orman.gov.tr olan Orman Bakanlığı'nın resmi sitesinde, ağaçlandırma amaçlı hazine arazilerinin çok uygun fiyata kiralanabildiğini (yıllık kirası 1,750 YTL.yani 1,750,000TL.) olduğu bilgisini okuyunca havalara uçmuştum.

Sonra ne mi oldu? Vallahi hepsini bir anda anlatırsam bütün forumu ben işgal ederim sanırım onun için şimdilik bu kadar.

Hepiniz hoşçakalın,görüşmek üzere.

mcege Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön