View Single Post
Eski 17-10-2016, 06:22   #87
erkanbey
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Bugün tohumları ekeli tam 22 gün oldu,dün akşam kağıt havluda 2 tane daha çimlenen olmuş.Perlit ,cocopeat karışımındaki tohumlarım,toplam 15 taneydi,5 tanesi 15 inci günlerde çimlendi.Daha sonra toprak karışımımda çimlenme gözlemleyemedim.Bu sabah yavaş yavaş toprağı eşeleyerek tohumları kontrol ettim,10 tohum olduğu gibi duruyor,çimlenecekmiş gibi de gelmediler bana.
Topraktakiler bi seferde çimlendi 15 tohumdan 5 i çimlendi,kağıt havludakiler sürekli çimlendi ve halada çimleniyor 18 tohumdan 12 si çimlendi daha çimlenme şansı da var gibi gözüküyor.

Kağıt havluda çimleneni hemen toprak karışımıma alıyorum orada 2-3 günde yeşilleniyor daha sonra 2-3 gün sonra 1 lt ilk esas saksılarıma alıyorum(toprak,yanmış hayvan gübresi,pomza vs hazırlanmış toprak harcıma)bahara doğruda artık son yerlerine büyük saksılara alırım.

Durum bundan ibaret değerli tohumlarınız var ise kağıt havlu daha iyi bir sonuç sunuyor.Kağıt havlu gözünüzün önünde olduğu için kontrolü daha iyi yapılabiliyor,nemli değilse nemlendiriliyor vs,aynı şeyi toprak için söyleyemicem.

İlk çimlendirme maceramda pepperjoe den aldığım carolina reaper tohumlarından toplam 20 nin üstünde tohum ektim,toprakta hiç çimlendiremedim,kağıt havluda 2 adet çimlendi.Tohumlar bayat olduğu için tam 1 ayda çimlendi.

İkinci çimlendirme maceram kendi yetiştirdiğim Trinidad moruga larda oldu,1 haftada topraktakilerin hepsi çimlendi kağıt havludakilerin az bir kısmı çimlendi ama ilerleyen günlerde kağıt havludakilere toprağa aktardım tamamına yakına çimlendi diyebilirim.

Son çimlendirme maceram smokin ed carolina oldu,tohumların 2015 mahsulü olduğunu söylediler,15-22 gün arasında çimlenme neredeyse tamamlandı.topraktaki 15 tohumun 5 i çimlendi,kağıt havludaki 18 tohumun 12 si çimlendi.
Tahminimce ilk tohumlar ya 2 yıllık veya 3 yıllık idi,ikinci tohumlar biberi dalından aldım 2-3 gün sonra ektim,son seferki tohumlar da 1 yıllık idi.

Bu vakitten sonra pek çimlenme olacağını sanmam olursa ekleme yaparım tekrar.Benim tecrübelerim bunlardan ibaret,çimlendirme denemeleri yapacak herkese başarılar dilerim.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön