View Single Post
Eski 10-10-2016, 12:15   #507
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Tarsus belediyesi buradaki caddelerin bazılarına manolya dikmiş. Çocukları parka götürdüğümde dikkatimi çekmiş, aşağıdan yukarı biraz incelemiş ama tohum zamanı olmadığı için ellerim boş dönmüştüm.

Dün kırmızı ışıkta beklerken her zamanki gibi hemen yan tarafımdaki bitkileri inceliyordum birden yerdeki kozalaklar dikkatimi çekti, kafamı bi kaldırdım, manolya ağacının altı. Hemen inmeye davrandım ama yeşil ışığa 10 sn vardı. En yakın göbekten döndüm ve cadde ortasındaki ağaçların altına geldim. Çocuklar arabada olduğu için hızlıca bir tanesini alıp eve geldim, onun içinden bir tane tohum çıkınca zaman kollamaya başladım. Bu sabah çarşıda iş çıkınca bir sevindim anlatamam. Hemen ve öncelikle ağaçların olduğu yere geldim. Çocuklarla biraz kozalak topladık. Onların fotoğraflarını ekliyorum.

Tohumlardan birkaçını hemen ekeceğim. Çok tazeler, henüz tam kurumamışlar. Kalanını da kurutup şubatta nasip olursa toprakla buluşacaklar. Bu arada kozalakların içinden bol miktarda irili ufaklı kıskaç böceği çıktı.

Tarsus'ta bir şey öğrendim, etrafımdaki bitkilere dikkatlice bakmalısın, internette satışı olan ve aradığım birçok tür - nadir türler de dahil- şakkadanak bir yerde karşına çıkabilir

Eklenen Resimler

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön