View Single Post
Eski 06-10-2016, 17:32   #1
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Orkide Ortak Sipariş

Merhaba arkadaşlar,

Forumda orkide sevenimiz çok ama cattleya ve birkaç tür dışında ülkemizde orkide yok. Bu sebepten ötürü yurtdışından sipariş edebileceğimiz bir etkinlik düzenlemek istedim.

1.Etkinlik 10 kişi için açıktır. (ben dahil olmak üzere)
2. Sn.Doku Kültürcü Sn.Dinozor Sn.Adalet Yağcı ve adını saymayı unuttuğum güvenilir(*) üyelere öncelik tanınacaktır.
3. Tüm orkideler Bitki Sağlığı Sertifikası (Phytosanitary) ve CITES sertifikası içerecektir.
4. Her kişinin sadece bir orkide hakkı olacaktır.
5. Siparişin kaç bölmede gönderileceği 10 kişi tarafından kararlaştırılacaktır.

Küçük bir detay kart kullanmadığım ve hesabım olmadığı için etkinliğe katılacak bir üyemizden (2. maddedeki isimlerden teklif edilirse öncelikli olacaklardır) benimle beraber sorumluluk almalarını rica edeceğim.Bu kişi yasal yollardan Paypal (detayları ileteceğim) açacak ve hesabına diğer üyelerden gelecek parayı tutacak. Orkide satıcısını kişisel olmasa da tanıdığım ve bu etkinliği düzenlediğim için takibi bırakmayacağım. 3. maddede belirtildiği gibi orkideler gümrük prosedürlerine uygun gelecektir ancak bildiğiniz üzere çeşitli sıkıntılara hazırlıklı olunmalıdır. Orkidenin sağlığı üzerine sorumluluk kabul etmiyorum.

Yukarıdaki kurallara dair olası soruların cevabı:

Neden 10 kişi ?

Siparişlerimiz tohum olmayacağı için gümrükte sorun çıkma riskini en aza indirmek istiyorum.

(*) Neden Güvenilir İsimler?

Yukarıda yazdığım isimlere ek olarak güvenilir üyeler kelimesini kullandım çünkü Orkide sayfasında düzenli orkide öldüren forumu okumayan kişilere güvenemem. Etkinlik haliyle 10 kişiye açık olduğundan ve bitkilerin sağlığını önemsemek durumunda olduğumdan seçici olmalıyım. Ayrıca Orkide Acemiler ve Hevesliler Sayfasında orkide öldüren ama hevesli olan arkadaşlarımız çok olduğu için onlara market orkideleriyle kendilerini geliştirmelerini rica edeceğim. Hem orkideye verdiğiniz paraya yazık olur hem orkideye yazık olur. Güvenilir diğer kişiler forum etkinliklerinde paylaşım yapmış moderatörlük yapan şahıslardır. Yukarıda verilen diğer isimlere ek olarak hatırlayamadığım orkide sayfasına katkıda bulunmuş kişilerde bu öncelikte yer alacaklardır.

Peki öncelik tanımak derken neden bahsediyorsunuz?

Diyelim ki listemizde 10 kişi var ancak güvenilir üyelerden birisi orkide istiyor. Bu durumda kura çekeceğim ve bir kişinin hakkını o üyeye tanıyacağım. Tabii ki kuradaki isimler 2.kuraldaki listeden olmayacaklar.

Satıcının linkinden ürün (suntross on eBay) seçilebilir. Aynı linke birden fazla kişi talip olursa öncelik ilk isteyende olacaktır fakat zaten o üründen kendisinde olabilir.Dolayısıyla yeni bir orkide seçmeden önce benden yanıt bekleyin.

Tekrar belirttiğim gibi kimselere özel bir imtiyaz tanımak istemiyorum ancak güvenilir kişilere gitmesi orkidelerin onlarda ölmeyip keiki verebileceği ve daha da çoğalabileceği anlamına geliyor.

Sipariş

1.charlaux -Orchid Species : Ascocentrum Miniatum


Düzenleyen Charlaux : 06-10-2016 saat 21:13
Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön