View Single Post
Eski 03-10-2016, 23:10   #84
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nsari Mesajı Göster
Merhaba, eski üyelerin korunması fikri mantıklı gelebilir. Ancak benim gibi foruma katkı yapmadığı halde sürekli forumu takip eden ve sizlerin paylaşımından faydalanan insanlar olduğunu bilmeniz de fayda var. Ankara da 1,5 dönümlük bir bahçem var ve iklim dolayısı ile sebze yetiştirmek zor. Forumun bizim gibi acemilere çok faydası oldu, buradaki paylaşımları saatlerce okudum. Sadece bir konudaki 40-45 sayfanın tamamını bir gecede okuduğumu biliyorum.Sizlerin bana katkıları; solucan gübresini sizden öğrendim, 1000 solucan aldım su an 10.000 den fazla solucanım var kendime yetecek gübre üretebiliyorum. Kompostu sizden öğrendim, EM1 aldım kendi bukasi mi ve kendi EMA mı yapıyorum. Yine bir yıldır evdeki tüm atıklarımı ve işyeri bahçesindeki yaprakları ziyan etmiyorum. Kompost yapıp gübre ile karıştırıp solucanlara veriyorum. Sayın meyvelitepe nin goji berry lerinin gördüm internet çinden tohum aldım bir yıldan fazladır uğraşıyorum 10-15 fidan oldu ve bir avuç ta meyvem oldu. Bahçeye domates acur kavun nohut vb ektim tamam çok başarılı olamadım ama hiç kimyasal kullanmadan çeri falan ama halen domates toplayıp yiyoruz. Leonardit nedir ve hümik asit yapmayı bu forumdan öğrendim. Paylaşımlarınız için hepinize teşekkürler. Yazarken benim gibi aslında takip eden ama mesaj yazmayanların da olabileceğini bilin diye yazdım. Ne yapılacak bilmiyorum ama PDF yapma vb. bilişim konularında faydam olabilir sanırım. Teşekkürler.
Bahsettiğiniz bahçeniz, yetiştirdiğiniz ürünler, forumdan edindiğiniz bilgileri kendinizce yorumlayıp bahçenizde kullanmanız çok güzel. Bunu bilmek forumda bilgi paylaşanlara mutluluk verir.

Forumu sadece okuyucu olarak izleyenlerin sayısının aktif üyelerden kat kat fazla olduğunu biliyoruz elbette. Hatta forumu okumak için üye olmaya da gerek yok, açık bir forum. Bugün bu saatte 22 üye forumdayken bile 1100 üye olmayan kişinin forumda olduğunu gözleyebiliyoruz.

Forumun amaçlarından birinin, forumdaki bilgi birikiminin herhangi bir sınırlama olmaksızın herkese sunulabilmesi olduğu düşünüldüğünde bu amacın yerine getirildiğini söyleyebiliriz.

Öte yandan Tohum Paylaşım Etkinliği forumun aktif üyeleri arasında gerçekleştirilen bir etkinlik. Paylaşımcılar, daha sonra bilgi ve haber alabileceği kişilere paylaşım yapmayı tercih ediyorlar ve bunun için de gayet makul nedenleri var. Önceki dönem etkinliklerde üye olmanın dışında hiç bir şart bulunmaz iken bu kez bu şartların bulunması yönünde bir eğilim var. Söz gelimi siz henüz 15 gün önce üye olmuşsunuz, üye olduğunuz gün ilk mesajınız tohum satın almak üzere alış veriş bölümünde, ikinci mesajınız da yukarıda alıntıladığım.

Dolayısı ile forumda kalıcı mısınız, etkinlikte size gidecek tohumların akibetini izlemek mümkün olacak mı, vs. kabul edelim ki, belirsiz.

Elbette bu, sizi bundan sonra forumda sıkça görüp, deneyimlerinizden yararlanmayacağımız anlamına da gelmiyor. Fakat bu aşamada sadece tohum talep eden olarak etkinliğe katılabilmeniz için yeterli olmayabilir. Öte yandan, aynı zamanda paylaşımcı olmamanız için hiç bir neden yok

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön