View Single Post
Eski 01-10-2016, 09:17   #6
Gürkan Yeniçeri
Yeni Üye
 
Gürkan Yeniçeri's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2009
Şehir: Canberra
Mesajlar: 26
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Martini Mesajı Göster
Ellerine sağlık güzel sistem alabalık ile besleme yaparken suyun E.C değeri kaç ? balık türlerine göre yetiştireceğin bitki çeşitleri de farkediyor mu?
Ben EC ölçmüyorum. Sadece 1 ya da 2 ppt oranında deniz tuzu, kaya tozu eklentisi ile bazen EDDHA demir çilat ve iz mineralleri atıyorum. Bunların dışında pH, Amonya, Nitrit ve Nitrat ölçüyorum. Sanırım tuz ve mineraller olduğu için EC yüksektir.

Bitki çeşidi ile balık türü farketmiyor ama tabii ki balığın yeterli besini suya salıyor olması, yetişecek bitki için önemli.

İlk 6 ay sistem oturana kadar marul, pazı, maydanoz, kişniş yetiştiriliyor. Yeşil yapraklı sebzeler yani. Sonra sistemde besin değeri yükseldikçe metrekare başına 1 domates, 1 patlıcan, türüne göre 2 ya da 3 biber ekleniyor.

En son kırmızı kompost solucanları eklenerek kalan kökleri yemesi sağlanıyor. Bunlar da besin olarak suya geçiyor tabii. Benim sebze yataklarının 30 santimi her zaman su altında. Solucanlar ölür mü diye epey araştırdım ama hava motoru ile hava verdiğim için eriyik oksijen seviyesi yüksek ve solucnalara bir şey olmuyor.

Sayın Koka, ırımtüzen'in anlamını kopyaladığınız için teşekkür ederim.

Gürkan Yeniçeri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön