View Single Post
Eski 23-09-2016, 23:47   #24
oz26
Ağaç Dostu
 
oz26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 349
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Sayın MeyveliTepe;

- Ayrıca geçen senede bu durumdan rahatsız olmuştum ve dile getirmiştim... yeni üyelerin etkinliğe katılması... 1 mesaj yollamış onuda tohum talep ettiği kısımda başka bir mesajı yok foruma bir katkısı yok... tohumua aldıktan sonra ekip ekmediği belli değil.... tohum talep kotası koyduğunuz için belki o kişiler yüzünden hak eden çok isteyen kişilere tohum ulaşmıyor... yeni üyeler ama tohum etkinliğinden yararlanıyor... bence bu haksızlık... umarım durumu anlatabilmişimdir...
Yeni üyelerin tohum almasına karşı değilim, bilakis desteklenmeli diye düşünüyorum. Ben ilk katıldığım sene utana sıkıla istemiştim tohumları. İyi ki istemişimde gönderilmiş. Yoksa tekrar buralara uğrar mıydım, uğramak istermiydim bilemiyorum.

Yeni üyelere biraz şans vermek de gerekli, ilk yıl olmasa da sonraki yıllarda katkı sağlayanlar olacaktır muhakak. Zaten ilk katılımda talep sınırlaması, ikinci katılımda da paylaşımda bulunma şartları var ki bu kurallar çok isabetli olmuş.

Ayrıca paylaşımın bir amacı da yerel/geleneksel tohumların yaygınlaşması olunca şahsen ben çok da önemsemiyorum tohum alıp bir daha dönmeyenleri. Tek derdim ekti mi, tohumunu alıp doğru ismiyle herhangi bir şekilde paylaştı mı? oluyor.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
ilk on kişiye açıktır diye..
Neden "ilk" on kişi diyorsunuz ki?

Ben taleplerimi son iki günde netleştiriyorum. Şu halde "ilk ...kişi" yazan paylaşımların hiç birisi bana uğramayacak yani
Ya da şöyle mi yapmalıyım: İlk kelimesi yazan her paylaşımı görür görmez atlayıp garantileyelim. İstemezsem çıkarıverim taleplerden.
Bence o cümleden "ilk' kelimesini çıkarın, istediğiniz on kişiye gönderin. Yine de siz bilirsiniz.

oz26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön