View Single Post
Eski 23-09-2016, 23:10   #23
Taşlıbahçe
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Tohum için üye olanlar, tohum aldıktan sonra uğramayanlar, ektikten sonra paylaşmayanlar... Böyle arkadaşlar oldu, bu yıl da olacak, sonraki yıllar da. Ben kendi adıma bu durumu çok önemsemiyorum. Bu tür davranışların motivasyonu düşürme potansiyeli olabilir, ama, bu işi niye yaptığımızı bildiğimize göre çok takılmamak lazım. Gönül ister ki üzerine titrediğimiz, değer biçemediğimiz tohumları dağıttığımızda her biri ekilsin, fotoğrafları paylaşılsın. Böyle olmuyor diye etkinliğin kemerini sonuna kadar sıkmak kanımca yanlış olur.

Nihayetinde, geçen yılın sınırlandırmalarını çok "kıvamında" buluyorum ve aynen devam etmesini istiyorum.

Hediyeler konusunda söylenecek bir şey var mı emin değilim. Çok paylaşımcı üyelere gönderilen hediyeler etkinliğin artan bütçesinden değil de gönlünden kopan birinden gelmişti diye hatırlıyorum. Yine öyle birileri çıkarsa, sanırım çok paylaşanlarda "ne gerek vardı efendim" tadında bir gülümseme yaratabilir.


Katologların PDF formatında kitapçık haline gelmeleri güzel olur.

Sn. Birnefestoprak'ın izolasyon mesafeleriyle ilgili hazırlayacağı tabloyu etkinliğin bir yerine eklemek çok faydalı olacaktır.

Zaman içinde pekçok üretici sanıyorum aynı yollardan geçerek benzer yerlere varıyor. Ben sebze yetiştiriciliğinde henüz yeniyim, yolun başındayım. Bu yoldaki ilk birkaç adım bu etkinlikle yan yanaydı. Ve gün geçtikçe dağıtacağım tohumların daha güvenilir, haklarında daha fazla bilgi aktarabileceğim, daha fazla gözlem paylaşabileceğim tohumlar olmasına özeniyorum. Bu da beni daha az sayıda çeşide yöneltiyor. Dolayısıyla zaman içinde daha güvenilir ancak daha az sayıda çeşide doğru gider gibiyim. İstiyorum ki bazı çeşitler bahçemin vazgeçilmez ferdleri olsun ve bu çeşitlerin tohumlarını isteyenler için bahçem doğru yer olsun. Bununla birlikte -bilhassa tehlike altındaki- yeni çeşitleri denemeye ve paylaşmaya da mümkün mertebe devam edeyim. Şu son yazdıklarımın galiba etkinlik kurallarıyla direkt ilgisi yok.


Etkinlikten yeni haberi olanlar, ilk katılanlar, gökten düşer gibi tohum talep edenler için etkinlik süresince pek çoğumuz ya sabırla izahlarda bulunuyor ya da kuralların linkini ekleyip duruyoruz. Anlamadığım için soruyorum, teknik olarak, katologlara girdiğimizde kuralların olduğu bir sayfanın otomatik olarak açılması ve okuduysak köşedeki x işaretiyle çıkmamız ve alttaki katolog sayfasını görmemiz mümkün mü? Böyle olursa halen yersiz sorularla veya taleplerle uğraşanları önemsemeyebiliriz diye düşündüm ve düşünürken de yazdım.


Düzenleyen Taşlıbahçe : 23-09-2016 saat 23:29 Neden: ek
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön