Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 17-09-2016, 23:52   #910
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Son resimdeki kabak nerden geldi anlayamadim. Bir de yoresel dediginiz oturak domates Bozdag'a mi ait? Bir de Bayindir-Cinardibi'nin domatesinin tohumunu bulabilir misiniz?
Geçen sene sık yağan yağmurlar yüzünden çimlenemeyen kabak tohumlarını sürekli yenilemek zorunda kalmıştık, dolayısıyla neyi nereye ektiğimizi bulamadık. Marina di chioggia hariç alabildiğimiz kabaklar bunlardı.

TCM / bahçe

Bu yıl etkinlikten talep ettiğim kabakların ise tamamı tatlı kabağı idi ve beyazdan turuncuya değişen renkleri vardı (veya öyle olmalıydı ) Bu senenin büyük kabağı ya etkinlikte yanlışlıkla balkabağı yerine gönderildi veya geçen senenin soldaki yeşil kabağın tohumundan çıkan bu.

İzmir - Ödemiş - Bozdağ ın benim bildiğim veya duyduğum ünlü domatesi yok. Patates ile karıştırmadınız di mi?

Benim paylaştığım domates yıllardır duyduğum, yöremizdeki çiftçiler köylüler arasında meşhur ince kabuklu, oturak, sırtı mühürlü, kırmızı domates. Tadı gerçekten muhteşem, sizin benim ve bizimkilerin pek sevdiği 'italian heirloom' ile 'dester' arasında diyelim. Yetiştirme koşulları, hastalık etkisi vs. sebebiyledir muhakkak; birbirine komşu kökenlerdeki bu iki domates türünün tatları arasında dahi gelgitler olurken oturak domateslerin büyüğü de küçüğü de şeker gibi. Daha önce de yazmıştım bu sene benim heybetlilerde heybetten başka tat pek yok malum hastalık sebebiyle. Hafif ekşimsi olanlar bile vardı mor rus domatesleri gibi.

Bayındır daki bahsettiğiniz domatesi bulmaya çalışayım.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön