View Single Post
Eski 16-09-2016, 16:00   #72
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Burdaki konuyu dağıtmamak için ilgili olanı yazayım:

Aynı hasada ait tohumların çimlenme oranını anlayabilmek için en az 400 tohumu test etmemiz gerekiyor. Örneklem daha küçükse, çimlenme oranları hakkında sağlıklı bir değerlendirme yapmak mümkün olamıyor.

Sanırım amacınız kağıt havluda çimlendirme uygulamasını göstermekti. O yüzden taze tohumuna rahatlıkla ulaşabileceğiniz genelgeçer bir biber tohumuyla uygulamayı yeniden denerseniz, okuyanlar için faydası olabilir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Sayın birnefestoprak şu sorularımı yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.Hem ben hemde eminimki konuyu takip edenler açısından çok faydalı olacaktır.

Hibrit olan tohumu seleksiyondan geçirmek nedemek?

Ürün tescilletilmiş diyorsunuz doğru,peki başka bir üretici smokin ed's carolina reaper değilde sadece carolina reaper diye satabilir mi?

Biberden tohum almak için biber kızardıktan 2-3 gün sonra koparıp tohumunu çıkarıp gölgede kurutup tohumluk olarakmı ayırmak gerekli yoksa dalında kızarıp buruşup iyice kuruduktan sonra kesip içinden çıkarmak mı?İçinden hiç çıkarmamak yanlış orası anlaşıldı.

Pepper joe bu ayın başlarında bana kampanya maili atmış yeni hasadı bir kaç güne yapıyoruz diye.Buradan anlaşılıyor zaten benim ilk posta tohumun geçen yıldan veya daha önceden kaldığı.Belki şimdi yolladığı taze tohumdur diye düşünüyordum,sizin bunca ayrıntılı anlatımınız sonucunda gerçektende üretim yapmıyorsa nerden alıp bana taze tohum yolayacak?Puckerbutt ile yazışmamızda bana onunla son bir iki yıldır alışverişimiz yok dedi bir üstteki mesajda yazdım zaten.Dediğiniz gibi ya geçen yıl aldığı stoğu bitiriyor veya sahte tohum satıyor ki ilk seçenek daha mantıklı.Çimlenip sahte çıkmasındansa çimlenmemesi daha iyi bence en azından 6-7 ay ümitle beklemem.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön