Burada çok küçük bir detay açıklamak istiyorum, evet sıcak uygulamalarda ve kaynatmalarda kapak her ihtimale karşı önemli,
Kavanozlarda kaynama esnasında biraz gevşeme olduğu için, ben kaynar sudan çıkarır çıkarmaz kapağı bir havlu yardımıyla
usulca saat yönüne doğru biraz daha sıkıştırıp ters çeviriyorum.
Sıcak uygulamalarda kavanozu fazla doldurmuyorum (sırt çizgisine kadar) kapağı sıkıca kapattıktan sonra ters çevirip üsttleini örtüyorum.
Söz konusu yukarıda tarifini verdiğim turşuda ise sıcak ve kaynatma olayı yok, sirkeyle yapıldığı için dayanıklılığı uzun sürüyor.
Bu 2 Lt.lik kavanoz geçen seneden kalma, göründüğü gibi tazeliğini hala koruyor, bu gün açıp baktım, hiç bir değişiklik olmamış,
hala ilk günkü gibi tazeliğini korumuş.