Bayram tatlısını oldu bugün bu tatlı. Tadını ben sevdim, hafif tatlıları sevenler için denenmemişse denenebilecek bir tat. Yapım süresi 1 saat.
İrmikli Perde Tatlısı
Malzemeleri:
- 10-12 adet baklava yufkası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
Üzerine dökmek için sosu:
- 2 yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
- 1 paket kabartma tozu
- yarım su bardağı şeker
- fındık kırığı
Şerbeti:
- 2 su bardağı şeker
- 2, 5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Marketten aldığımız 1 paket baklavalık yufkadan 20-30 parça çıkıyor (saymadım), biz paketin yarısını kullanıyoruz. Yufkamızı fırça ile yağlıyoruz. Üzerine irmik serpip, perde gibi büzüyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz. Diğer yufkaları da bu şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra tepsiyi fırına veriyoruz. 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Bu arada sosu ve şerbeti hazırlıyoruz. Sos için yumurta ve şekeri çırpıyor, süt, sıvı yağı ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırılıyoruz. 20 dk gibi bir sürede pembeleşen tatlımızı fırından çıkarıyoruz. Üzerine sosu döküp, fındık kırığını serpip beklemeden tekrar fırına veriyoruz. Bir 20 dk kadar daha pişirdiğimiz yufkalar kızardığında fırından çıkartıyoruz. 5 dk dinlendirip önceden yapıp soğuttuğumuz şerbetimizi üzerine döküyoruz.
Hepsi bu kadar. Tarifi
buradan buldum... Yapanlara afiyet olsun...