View Single Post
Eski 10-09-2016, 14:11   #14
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sn. Muda öncelikle ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor ağız tadıyla tüketin.

Bu turşu esasında közlenerek yapılıyor siz doğru yaptınız, köy evlerimiz müsait olduğu için annem dışarıda ocak yakardı közlerin üzerinde tenekede közlerdi.

Benim öyle bir olanağım olmadığı için ben çok az sıvı yağda patlatarak (çok hafif pişirilerek) yaptım nasılsa zeytin yağı konuluyor diye, onun dışında kavanoza ayrıca yağ koymuyorum.

Değişen bir tek sapları, siz çıkartmışsınız ben 1cm. kadar bırakıyorum diri kalsınlar diye. Sirke olarak ta üzüm sirkesi kullanıyorum.

Senelerdir çok severek tüketiyoruz ve içinde su olmadığı için çok dayanıklı bir turşu, bir sonraki seneye de kalsa bile hiç bozulma olmuyor.
Sn. akçabardak;

Közleme işini biz de apartmanda balkonda yaptık. Küçük tüp üzerinde biraz büyük tava içinde közlendiler.

Azar azar olduğu için üç gün sürmüş eşimin söylediğine göre. Bir anda erik, şeftali, biber, patlıcan, vs. alınca mecburen bu şekilde yapılan kısmında közlemede yardımcı olmak zorunda kaldım. Diğer yardımlarımızı saymayalım.

Pazar günü tam gün mesai yapmak zorunda kaldık. Birkaç günde erik marmelatı ve reçeli, patlıcan ve biber kurutulma işi, turşu, patlıcan kızartması, (bahçede ) şeftali aradan çıktı. Eşim bu kadar çok aldığıma kızmış olsa da az kazalı bir şekilde hepsi aradan çıktı. Aldığım eriği çok beğenmese de arkadaşın iyi demesi ile almıştım. Dış kısmından rengi kötü gibi gözükmesine rağmen içi mükemmel bir aroma ve renk varmış. Aynı eriği bir daha göremedim.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön