Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda
Közlenerek yapılan acı biber turşusu
Sn. akçabardak tarafından tarifi verilen hafif pişirilerek yapılan acı biber turşusuna benzer bir turşu. Ayrı bir tarif verecektim. Ancak aynı başlıkta olursa sanki daha iyi olur gibi. Bir önceki yıl eşim tarafından bir arkadaşından aldığı tarifle yapmıştı. Benim çok hoşuma gitti. Acı biberler sap kısımları çıkarıldıktan sonra yıkanıyor.
Eklenti 627243
Daha sonra biraz süzüldükten sonra biraz genişçe bir tavada közleniyor. Küçük olanlar kısa zamanda közlendiği için onlar tavadan alınarak çam şişe içerisine konuluyor. Büyük biberler de közlendikçe şişe içerisine konuluyor. Tabi biraz daha alması için şişe tabanı halı üzerinde tıklayarak daha fazla alması sağlanıyor.
Eklenti 627244
Eklenti 627245
Eklenti 627246
|
Sn. Muda öncelikle ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor ağız tadıyla tüketin.
Bu turşu esasında közlenerek yapılıyor siz doğru yaptınız, köy evlerimiz müsait olduğu için annem dışarıda ocak yakardı közlerin üzerinde tenekede közlerdi.
Benim öyle bir olanağım olmadığı için ben çok az sıvı yağda patlatarak (çok hafif pişirilerek) yaptım
nasılsa zeytin yağı konuluyor diye, onun dışında kavanoza ayrıca yağ koymuyorum.
Değişen bir tek sapları, siz çıkartmışsınız ben 1cm. kadar bırakıyorum diri kalsınlar diye. Sirke olarak ta üzüm sirkesi kullanıyorum.
Senelerdir çok severek tüketiyoruz ve içinde su olmadığı için çok dayanıklı bir turşu, bir sonraki seneye de kalsa bile hiç bozulma olmuyor.