View Single Post
Eski 10-09-2016, 08:30   #5
mhmet_do
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-03-2016
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 26
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Asoo Mesajı Göster
Öncelikle her şey gönlünüzce olsun.

Eğer kuzey ekranın üst kısmına geliyorsa, bence komşular pek etkilenmez. Kuzey ve batı taraflarda sınırda görünen şeyler ağaç mı, çalı mı?

Yönler nasıl?
Evet ekranın yukarı kısmına gelen tam da kuzey.Pusulayı fotoğrafa tam dik yetleştirseydim arsanın yönünü göstermiş olurdu.

Kuzeydekiler ağaç genelde kavak, zaten altında da kışın az akan yazın kuruyan bir dere mevcut.Batı kısmı ise daha çok çalıdan ibaret.Ancak enlemi(40,57 Kuzey) düşünecek olursak güneş zaten güneydoğumuzdan doğup güney batımızdan battığı için yan tarlaların güneşlenmesinde engel teşkil edeceğini sanmıyorum. İlk aşamada kuzeydeki kavakların yanına 7-8 metre genişliğinde şerit halinde çam ekilebilir diye düşünüyorum ve biraz da batı bölümü(meraya sınır).

Arsanın eğimi ise batıdan kuzeye toplamda 6 metre alçalıyor.(Rakım 136-140 arası)Derenin kuzey yakası da gene yükselmeye başlıyor. Simetrik bir vadi şekli diyebilirim. Bu durumda kuzey rüzgarını gene de keser mi emin değilim.Eğim durumu ise bir basamağı andırır gibi daha çok. her yerde eşit değil değil. kuzey orta bölümde ise bir çanak şeklinde düze yakın bir eğim var.

Tapu işlemlerine gelecek olursa arasında babamın da olduğu birkaç hissedar var.Dolayısıyla zaman alacak ama sonuçta başka alıcı yok.Bu sebeple de tapunun hemen akabinde büyümesi zaman alacağı için ağaçlandırma çalışmalarına başlamak istiyorum.Bu yüzden kafamdaki tasarımı tapudan önce oluşturmak istiyorum.

İlk mesajımda bahsetmediğim husus ise yukarıda yazdıklarıma ek olarak meyve bahçesi belki yerleştikten sonra bir cam sera ve tarımsal denemelerimi yapacağım sebze bahçesi de kafamdaki taslakta yerini netleştiremeye çalışıyor.

Fikir beyan eden herkese teşekkür ederim.

mhmet_do Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön