View Single Post
Eski 09-09-2016, 11:00   #1
Hydropon
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-09-2016
Şehir: Kibris Lefkosa
Mesajlar: 8
Hydropon / topraksız tarım (Kıbrıs)

Merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım.Yaz başında ufak çaplı bir topraksız tarım denemem oldu.Kullandığım teknik NFT idi. Sonuçları benim gibi bu işi amatörce ve hobi amaçlı yapan biri için çok iyi oldu.Sizinde bildiğiniz üzere Kıbrısta havalar çok sıcak şuan bile 35 derecelerde seyrediyor.İlk denemem de domates ,marul, salatalık ve böğrülce denemem oldu.Domatesler beklediğimden de iyi oldu.Salatalıklar orta seviye ,marul sitede gördüklerim gibi kiloluk olmasa da salata yapacak kadar güzel oldu.Böğrülceler de ilk gelişme aşaması güzel ancak ürün vereceği zaman sararmaya bağlı olarak kuruma gerçekleşti ve ürün alamadım.
Şimdi yeni sistemi kurdum bu sistemi yaklaşık 2 haftadır çalıştırıyorum.Ancak deneme amaçlı yerleştirdiğim geniş yapraklı fesleğenler hiç de iyi görünmüyor.Sizlerle hazırladığım besin eriğini ve sistemin işleyişini paylaşmak istiyorum ve değerli tavsiyelerinizi esirgememenizi bekliyorum.Bu sistemde yapılabilecek düzenlemeler nelerdir.Birde bitkilerdeki bu sıkıntı sizce nedir?

Besin eriğini Stok A(5lt)Stok B(5lt) olarak hazırlıyorum ve suya enjektör yardımı ile aynı oranlarda (Örneğin Stok A dan 30ml ve Stok B den 30ml) olacak şekilde suya ekliyorum ve EC ile pH değerini ölçüp ,gerekirse yine aynı mantık ile besin ekliyorum.

STOK A
Kalsiyum Nitrat 1081gr
Potasyum Nitrat 151gr
Demir Şelatlı %10 30 gr

STOK B
Magnezyum Sülfat 485gr
Potasyum Nitrat 151gr
Monopotasyum Fosfat MKP 140gr
Potasyum Sülfat 177 gr ve Hoagland Formülüne göre Mikro Elementler.

Son iki haftalık ölçümlerimde suyun EC değeri yaklaşık 1.7ms ile 1.95 arasında pH değeri ise 5.5 ile 6.5 arasında seyrediyor.

Yorumlarınızı bekliyorum...

Eklenen Resimler
     
Hydropon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön