View Single Post
Eski 02-09-2016, 13:07   #7
GÜRKİ
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-08-2016
Şehir: İzmir
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi altan01 Mesajı Göster
Merhaba,
Ben süs tavuklarıyla daha çok ilgiliyim bir kaç tane tavuğum var, hobi olarak ilgileniyorum. Yumurta tavukçuluğu iyi kazananların anlattıkları dışında, aslen çok zor bir iştir.
1.konu tavukları alacağınız kişi ya da firma çok önemli, tavuk 17 haftalık 1 hafta sonra yumurtlamaya başlar der ama tavuk 1 ay yumurtlamaz, o 1 ayda yedirdiğiniz yem sizi yolun başında batırabilir ya da çok zorlar. Bu arada yem ile beslenipte ''Gezen tavuk ya da organik yumurta'' diye satış yapanlara sahtekar gözüyle bakarım.Yemler organik değil çünkü. Rendering ne demek araştıralım.
Tavuklar hastalanabilir, bu konuda tüm hayvanları tek tek gözlemek ve hasta olanları hemen ayırmak gerekir.
Her şey iyi güzel gidiyor, Lohman ve Atak-s dediğiniz tavuklar 1 yıl sonra verimden düşmeye yumurtlamamaya başlar. Rhode İslan Red - White, Pleymout Rock ırklarına bakın biraz pahalı olabilir ama verimleri 3-4 yıl düşmez kışın bile yumurtlar RIR lar.
Daha çok şey var arada ama işin en önemli kısmı pazar, günde 500 yumurta alıpta satamadıktan sonra bir anlamı yok.
yerinizde olsam başlangıç olarak 50 tane alırım, zaten kışa kadar performans alamazsınız, kış gelince hiç alamazsınız, en azından deneyim olur.
Merhaba ALTAN01

Verdiğiniz bilgiler için öncelikle teşekkür ederim. Benim ilk etapta düşüncem organik olarak değil çünkü ilkin işi görmek ufaktan başlamak neler olduğunu gördükten sonra organik boyutuna geçmek istiyorum tabi nasip olursa.
Genelde lohman ve atak-s gibi tavuklar daha tutulur olduğu için hep bunlar vardı aklımda bu güne kadar söylediğiniz Rhode İsland Red - White ve Pleymout rock tavuklarını bir çok kez duydum fakat hiç araştırmadım ama bundan sonra göz önünde bulundurucam.
Şöyle yıl başına kadar arazi ve ekipman işlerini halledip şubat ayı başı gibi de tavukları getirtmeyi düşünüyorum zamanlama düşüncem bu şekilde.

GÜRKİ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön