Bu sene ilk kez ektiğim üç adet domatesten 'blue beauty domates' görüntü ve tadıyla kendisine hayran bırakmıştı. Buna üçüncü meziyet olarak ince kabuğuna rağmen dayanıklılığını, çabuk yumuşamamasını eklemeliyim.
Diğer bir tür olan @birnefestoprak ın 'İtalian Heirloom' domatesi ise iriliği-düz kıvrımsız balon gibi yapısı, incecik neredeyse şeffaf kabuğu ve en önemlisi ise mükemmel lezzeti ile seneye ilk ekilecek domatesler arasına girmeyi başardı. Sanki üzerine şeker dökülmüş gibi etli, muhteşem bir tadı var. Üstelik bunda kolay kolay bir şey beğendiremediğimiz kayınpeder ile hanım da hemfikir. Bu sene etkinliğe bu olumsuz şartlardan dolayı muhtemelen geçen seneki gibi katılamayacağım. Ancak italian heirloom domates tohumlarından hepimize yetecek kadar topladım.
Üstteki iki tane yaklaşık 300 er gr. lık İtalian Heirloom, alttakiler karışık.
Bunlarda kıvrım kıvrım yapıları 400 gr. civarı ağırlıkları ve italian heirloomdan bir tık aşağı tadıyla 'Maniye' domatesler.