View Single Post
Eski 28-08-2016, 19:40   #403
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi settler65 Mesajı Göster
Merhaba,

Planladığım hareketle ilgili, 1 ay içerisinde epey bi yol aldım, Başka platformlarda bulunan arkadaşlar inanılmaz ilgili, destekçi. Paylaşımımdan öncesi ve şimdiye bakarsak bankamdaki ırklar %20 artmış durumda. Fakat nedense forumumuzda bu duruma bikaç kişi hariç herkes ilgisiz ve uzak.

Talep ettiğim tek şey sadece FİKİR,ÖNERİ,ELEŞTİRİ.
Sn.Settler,

Öncelikle foruma hoşgeldiniz demek istiyorum.

Doğal ve atalık tohumların üretilmesi ve sağlıklı tohumların yeniden yetiştirilip paylaşılarak olabildiğince yaygınlaştırılması konusunda kendimizce epey emek sarfettiğimizi düşünüyorum. Belki henüz yeterince neler yaptığımızı, nasıl yaptığımızı inceleme fırsatı bulamadınız.

Burada sizin gibi doğal tohumlar üzerinde titizlikle zaman ve emek sarfeden bir çok üyemiz var. Sadece son üç yılda binlerce atalık tohumun ülkenin dört bir yanında yaygınlaşmasını sağladık. Elbette buna devam da ediyoruz.

Başka platformlardaki arkadaşlarınızın ilgisini bilemiyeceğim. Ancak şimdilik,

2013 yılı tohum paylaşım katalogunu,
2014 yılı tohum paylaşım katalogunu,
2015 yılı tohum paylaşım katalogunu,

incelemenizi öneririm. Bu katalogların ülkede benzerinin mevcut olmadığını düşünüyorum.

Her yıl düzenlediğimiz etkinlikte uyguladığımız prensipleri burada bulabilirsiniz.

Ayrıca her yılın etkinliğine ait ayrı forum bölümlerinden o yılın etkinliğine ait her türlü detayı bulabilirsiniz.

Yapmayı düşündüğünüz şeyleri okuduğumda bazı üyelerimizin yapmakta olduğu şeylerle çok büyük benzerlik taşıdığını gördüm.

Yeni dönem etkinliğimiz 2016 kataloglarının yetiştirici ve paylaşımcı üyelerimiz tarafından tanıtılmaya başlanması ile Eylül ayı içinde başlayacaktır. Bunun paralelinde prensiplerde belirtilen kriterleri (bu yıl biraz daha değişecek) karşılayan üyelerimiz yine site üzerinden çok basit bir şekilde tohum talep sürecine de başlayacaklar.

Bu süreç muhtemelen yıl sonuna kadar devam edecek. Yıl sonunda da bir kerede paylaşımcıların kendilerinden talep edilen tohumları hazırlamaları, bunların lojistik merkezinde talep edenler için tasnif edilip kendilerine çok standart bir yöntem ile gönderilmesiyle son bulacak.

Bu kavram ve süreç ilgi alanınıza giriyor ise, sizi de paylaşımcı üyelerimiz arasında görmekten mutluluk duyarız.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön