View Single Post
Eski 29-08-2007, 18:44   #1
MSaygin
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
zayıf, killi topraklı bahçeyi hangi bitkiyle kaplayabiliriz?

merhaba,

Tam uygun bölüm mü bu başlık için bilemiyorum, değilse taşıyabiliriz.

Yaylada 7 dönüm kadar bir yerimiz var, büyük çoğunluğu çam ağaçları ile kaplı.Sadece, önde 1 dönüme yakın boş bir alan var.Buranın toprağı çok killi, çok zayıf bir toprak.12-13m. kadar bu şekilde iniyor toprak, sonra da mavi kile dönüşüyor.Ormandan uçan tohumlar sürekli bahçenin her yerinden biterken bu alanda ot dahi olmuyor.Şimdi benim burayı sizin de yardımınızla adam etmem lazım

Bu sonbaharda kepçe ile 1metrelik çukurlar açtıracağım.İçlerinden çıkan toprağı yarı yarıya hayvan gübresi ile karıştırtacağım, uygun miktarda da PerlHumus takviye edeceğim.Bu çukurlara 2 sıra mavi ladin ekeceğiz, baharda da iki sıra ceviz.İlk bir kaç yıl bu işlem görmüş toprak ağaçların tutmasını sağlar sanırım, sonrasına bakacağım.Damlama da döşeteceğiz.

Şimdi size sorum şu; bu alanı bu yaz zayıf bir traktörle, hafif de olsa sürdürdüm, havalansın diye biraz.Pek fayda etmedi ya neyse.
Hazır bu toprak sürülmüşken, buraya kışın sonuna doğru bir tohum atayım, üzerinden bahar yağmurları geçince yaza doğru biraz yeşillensin istiyorum.

Bu zayıf, killi toprakta yetişecek, daha sonra da çok su istemeyecek, 1000mt rakımda, kışın kar da görecek ne ekebilirim buraya? Kendi kendine zamanla burayı kaplayabilecek bir şey istiyorum.

Teşekkürler,

Eklenen Resimler
 
MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön