Konu: Örümcekler
View Single Post
Eski 23-08-2016, 20:04   #73
tasdelenmurat
Ağaç Dostu
 
tasdelenmurat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-03-2007
Şehir: samsun
Mesajlar: 207
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alien Mesajı Göster
Bu sene böğ veya sarıkız denen örümcek ile bahçemizde çok defa karşılaştık. Bahçede 1 yaşındaki yeğenim gezdiği için her karşılaştığımda örümcekleri yakalayıp böğdüm =)

Gerçekten zehirliler mi ? Bir çok yerde zararsız oldukları yazsa da, parmak yediği hakkında rivayetlerde dolaşmakta ?

Bu arada daha önce akrep sorunumuz vardı. Örümcekler sayesinde bu sene akrep ile karşılaşmadık. Bakalım örümcekten kurtulmak için ne yapacağız.

Umarım köpeğimize de zarar vermez. Küçücük canlılar insanı ne kadar tedirgin ediyor...
Bu benim şırnakta askerlik yaparken gördüm örümcek dediğim şey. Böğ.

Normalde çok agresif olmayan bir canlı. Saldırması için çok fazla tahrik etmeniz gerekiyor. Yalnız şunuda belirtmeden edemeyeceğim. Normalde örümceğin baş düşmanlarından biri akreplerdir. Karanlığın, örümceğin olduğu her yerde akrep bulabilirsiniz diye bir söylemde vardır. Örümceğin diğer azılı düşmanıysa helikopter/yusufçuk'dur. Hiç affetmez havadan direk saldırır, gövdesinden boynunu çeneleriyle bir güzel kopartır , afiyetle yer.

Tahrik edilmedikçe saldırmaz. Yalnız şöyle bir deneyimim var. Gece 11 vakti taburumda revirden çıktım astegmen yatakhanesine gidiyorum. Karanlıkta önüme sıçrayarak çıktı. Korkuyla koşmaya başladım. İnanırmısın 15 mt kadar üstüme sıçramaya devam etti. Askerdeki erlerimden birinde vardı, kutuda besliyordu ( kertenkele yavruları ve tavuk eti veren şahıs o ) eline alıyordu. Avucunun ortasında öyle sessiz sedasız duruyordu. Gövdesini iki parmağıyla çok sıktığında ancak dişlerini sıkan kişiye doğru kullanıyordu. Yani böyle durumlarda söz konusu. Neyin onu tahrik ettiği muamma ( benim gece vakti yolumda yürürken yolun kenarından önüme sıçrayanda var, elde öyle melun melun duranda )

Üstegmenim ve bölge halkının söyledikleriyle boğaz bölgesine yakın bir yerden ısırılmadığınız sürece sorun teşkil bir canlı değil. Sol yanağından ısırılan erimizde tüm yüz şişmiş, boğaza doğru şişlik devam ediyordu. O şişlik nefes almayı engellerse öldürüyor. Bizimkinde şişlik nefes yollarına ilerlemeden durmuştu.

Kedi , köpek oyun amaçlı bög'ü tahrik ederse belki saldırır. Kaçınma eylemi çok yüksek bir canlı, tahrik edilme oranı bayağı yüksek olsunki saldırsın.

Tavuklar affetmez bög'ü afiyetle bir güzel yerler. Tarımda doğal silah kullanımından yanayım. 1-2 tavuk besleyin Etrafda zararlı haşerat bırakmazlar.

tasdelenmurat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön