View Single Post
Eski 22-08-2016, 01:40   #8
reguler
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2014
Şehir: Ankara/Çayyolu
Mesajlar: 834
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi logpugtwo Mesajı Göster
Valla bugün toprak karışımını yetersiz buldum taş topladım gidip küçüklü büyüklü sonra güzelce yıkadım sonra Buna. Bitki besini döktüm bi güzel karıştırdım az miktar tabı sonra bitkiyi büyük saksıdan çıkarıp hızlıca toprağı boşalttım en altta büyük taşlar var dranej için sonra biraz toprak sonra da 2 büyük taş var sağda ve solda onun üstüne koydum zelkova yi kökleri biraz temizledim kumdan çırparak hafif hafif çok narin davrandım sonra çakılla karıştırdığı kumu koydum en son üste az bir küçük taş sonrada güzel bir büyük taş koydum pencerenin önünde evin içinde ama sabahtan akşama kadar güneş imkanı var şanslıyım ki ev güneş alıyor ve çok güzel esiyor iyice budadjm sonra toprağa yarım daire şeklin de tel sokup dalları iple aşağıya ve isteğıme göre bağladım bir sol alt bir sağ alt olarak 7 dal bıraktım başka birsey yapmayacağım bitki şansıma dayanıklı çıktı ama bugün bu işlemlerden sonra yapraklar biraz buzusmeye başladı nedenini saksı değişimine veriyorum sulamayı toprak kuruduktan fıs fıs la suluyorum güneş çok aldığı için çok kuruyor o yüzden biraz yosun bulursam yosun koyacağım sizce nasıl olur
Hocam siz şanslı çıkmışsınız Ama ağaç hiç şanslı çıkmamış.

1. Bu zamanda toprak değişimi yapılmaz.
2. Zaten yeni toprağını değiştirdiniz. tekrar değiştirmeniz yanlış olmuş.
3. Kökleri budadığınız zaman ve toprak değiştirdiğiniz zaman bitki besini verilmez kökleri yakar. 1 ay besin vermeyin.
4. yeni aldığınız bitkiyi hiç bir işlem yapmadan yeni ortamına alışması için en az 1 ay bekletmek lazım.
5. Toprak değişimi yaptığınız zaman hemen ağacı güneşe koymanız yanlış . ışık alan ama direk güneş almayan bir yere koymanızı tavsiye ederim.
6. Bu mevsimde ağaçlar hızlı büyür telleme yaparsanız dalları sıkıştırıp boğarsınız.
7. Sulama yönteminiz yanlış fısfıs ile ağaç sulanmaz. toprağın her yerinin ıslanacağı şekilde sulamanız lazım. dibinden biraz su çıkacak sonra ağaç o suyu çekecek sonra tekrar dibinden su çıkacak kadar sulayacaksınız. sonra dibine süzülen suyu dökeceksiniz. Tabi bu anlattığım yöntem iyi drenaj ıolan toprak için geçerli.
8. Toprak karışımına en az yarısı kadar çakıl taşı koysaydınız drenajı sağlamış olurdunuz.


Şimdi bu kadar hatadan sonra gelelim yapmanız gerekene : Zaten olan olmuş ağacı güneşin önünden hemen kaldırın. Şeffaf bir poşetin içine koyup Yaprakların su kaybetmesinin önüne geçmeye çalışın . Poşete bir kaç tane de delik açın.

reguler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön