Gittiğim istiridye mantarı üreticiliği kursunda ürün verdiğiniz marketlere sık sık az az ürün verin, her gittiğinizde son kullanma tarihi geçmemiş ve satılmamış ürünü alıp tazesini verin, geri topladığınız son kullanma tarihi yaklaşan ürünleri de salamura, kurutma gibi yöntemlerle değerlendirin demişlerdi.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü
İstiridye mantarı, beyaz şapkalı mantara göre daha verimlidir, rakip küflere karşı dayanıklıdır. Raf ömrü uzun değildir. Plastik kap içerisinde şapka üzerinde tekrar iğne kafalar oluşturur. Bu durumda tüketilmemesi önerilir, aksi taktirde gıda zehirlenmesine neden olur. Bu nedenle beyaz şapkalı mantarda olduğu gibi değerlendirme söz konusu değil.
|