View Single Post
Eski 30-07-2016, 17:34   #394
settler65
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-02-2016
Şehir: Adana
Mesajlar: 11
Adana Tohum Üretimi Projesi

Merhabalar,

Umarım doğru yere konu açmışımdır. Bu grubun yeni bir üyesi sayılırım. Ve aynı zamanda da doğal tohum koleksiyonu yapan biriyim. Yıllardır; gittiğim, gezdiğim, internetten ulaştığım vs. platformlardan ciddi bir doğal tohum bankası oluşturdum. Ki muhakkak eksiklerim de vardır. Bankamı sürekli genç tuttum, sürekli ürünler aldım, fakat paylaşmakta problemler yaşıyorum. Çünkü yeteri kadar üretim yapamıyorum.

Şimdi çok önemli bir adım atıyorum ve bu adımda siz değerli doğa dostu arkadaşların da evrene bir imza bırakmalarını istiyorum. Kendi arazilerimin Adana Aladağ ilçesinde olmasından dolayı her sebzenin yetiştirilmesi güç, bu aşamada Adana Salbaş civarında ilk etapta arazi kiralama durumunu araştırdım. Bunun uzun vadeli dar sonuçları olacağından, bu bölgede arazisi olan akrabalarıma başvurdum ve nihayet dün doğru yeri buldum. Kuzenime ait olan ve sadece yatırım amacıyla alınmış 10350 m2 araziyle anlaştık. Ve bu Eylül ayından itibaren kontrolü tamamen bize geçicek.

Bunu burada paylaşmamın esas nedenleri paylaşma konusuna gelince; Forumda Adana'dan çok değerli dostlarımızın bulunduğu aşikardır. Hiçbir maddi beklenti veya bunun sonucunda maddi kazanç olmaksızın, sadece ücretsiz tohum paylaşımı ve yerel tohumların korunması esasına dayanan bu uygulamada. Gerek bilgi becer, gerek teknik, gerekse fiziksel anlamda bilgi edinmek, destek almak, fikir almak.

Bu bağlamda aşağıda belirteceğim hususlara riayet edilmek şartıyla destek bekliyorum.

*Öncelikle bu kesinlikle maddiyat beklentili bir eylem değildir. Gezegenimize imza atma hareketidir!

*Amacımız sadece tohum üretimidir, özel durumlar harici ürünler kullanılmayacaktır.

*Oluşturmaya çalıştığımız harekete uygun bir tohum havuzu oluşturacağız, ki ben evimin bir bölümünü, halihazırda bulunan tohumları saklamak için ayırmıştım, bunu bir odaya da çıkartabiliriz.

*Tohum havuzumuz kimsenin değil, yaşadığımız evrenindir. Hiç kimse bu konuda maddi beklenti içinde olmamalı.

*Oluşum için yapılacak finansal tüm harcamalar bana aittir. Kimseden hiçbir maddi beklenti yoktur.

Şimdi destek istediğim durumlara gelince;

*Öncelikle fikir, daha çok fikir, daha daha daha çok fikir.

*Doğal olmak şartıyla; yabani ot, hayvansal etkiler vs. gibi durumlarla mücadele.

*Sulama, doğal gübreleme vb. doğal tüm fikirler.

*Üreteceğimiz tohumları ücretsiz paylaşacak, buna emek verecek kişiler.

Bunu paylaştığım her platform da; "Madem hiç maddi destek istemiyor, herşeyi sen karşılıyorsun, o zaman neden yardım talep ediyorsun" benzeri sorular aldım.

Baştan açıklamak gerekirse, öncelikle avrupa ve kısmen Asya'da maalesef doğal tohumlar kaybolmaya yüz tutmuştur. Geleceğimiz için, çocuklarımız için yaklaşık 3 senedir planladığım bir olaydır bu. Biz tohumları üreticez. Ve sizlere ücretsiz vericez. Ve siz de size bu sene verdiğimiz kadar tohumu bir başkasıyla paylaşıcaksınız, ve o da bir başkasıyla. bu organizasyonla muhakkak bi aşama kaydedicez. Ki tohum paylaşımı ile ilgili bir altyapı oluşturdum, Bununla ilgili Exell uygulaması bile hazırladım.

Ayrıca benim elimde doğal tohum var burada değerlendirebilir miyim diye düşünen arkadaşlar da %25 ini havuza bırakmak şartıyla, ve bu üretimini ticarete dönüştürmeyeceği taahhütünü verdikten sonra her zaman kapımız açıktır.

Her türlü fikirlere muhtacım, umarım destekçilerimiz çok olur; evimize, şehrimize, bölgemize, ülkemize, gezegenimize, evrenimize az da olsa hatıra bırakabiliriz.

İyi günler dilerim.

settler65 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön