View Single Post
Eski 29-07-2016, 05:13   #95
N.Akdas
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-08-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi UtkuMun Mesajı Göster
Sanmıyorum bir yanlışlık olucağını Türkiyede bilmediğimiz pek çok ürün sadece ihracat amaçlı üretiliyor bu ürünlerin üreticileri malesef 'open source' (serbest, halka açık kaynak) ansiklopedileri kundaklıyorlar, şimdiye kadar wikipedia da sayısız makale düzeltmes yaptım ancak malesef yerli üreticiler sürekli yazdığım yazıları ya siliyorlar ya rakamlarla oynuyorlar. Örneğin yerli safran üreticileri sayısız defa safranla ilgili bilgileri değiştirdiler wikipedia da daha önce 40 saat yazıyorum 40 gün yapıyorlar inatla, ben değiştiriyorum onlar değiştiriyor her neyse. Demek istediğim malesef halkımız bilgi paylaşmayı pek sevmiyor, bu forumu bulduğuma ne kadar sevindim anlatamam, bu kadar zaman nasıl dikkat etmemişim bilmiyorum.
Kesinlikle size katılıyorum bilgi saklama,olan doğru bilgileri değiştirmek için her pislik yola başvurma, geleneksel yöntemleri hijyensiz vs. gibi yöntemlerle bıraktırıp zararlı ve ürün alınamayacak yöntemleri yayma.
Bunun yanında yabancılara herşeyin en doğrusunu her yola başvurarak öğretmek hem içimizdekilerden hem de bizden gibi gözüküp alttan alta kendilerine çalışanlar vs.

Bütün yabancılar bu işi ticari boyutta para kazanmadığı ve çok zor olduğu halde mi yapıyor hayır hiç akla mantığa yatmıyor.
Ülkede herşey bozuk bir düzende.
Neyse çiçeği alıpta deneyenler bir sonuç elde edemedi mi?

N.Akdas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön